Noi pareri medicale TRATAMENTUL fara operatie a HERNIEI de disc: de la fizioterapie la balneoterapie.

WIKI: Hernia de disc este o afecțiune medicala prin care o parte a discului intervertebral apasă anumite elemente anatomice din canalul spinal, mai precis rădăcinele nervoase și măduva spinării.

Cele mai frecvente hernii de disc apar în porțiunea inferioară a coloanei lombare, la nivelul discurilor intervertebrale L4 și L5.

Pacientul suspect de hernie de disc este întâi examinat de medic apoi dacă examenul fizic sugerează o afectare a discurilor lombare, atunci investigația de elecție pentru stabilirea diagnosticului este imageria prin rezonanță magnetică nucleară – RMN.

Dacă nu se poate efectua această investigație imagistica, medicul poate hotara sa se treaca la efectuarea unui CT – computer tomograf.

Iată în ce constă tratamentul herniei de disc fara operatie:
opinii medicale tratament fara operatie hernie de disc

La debut, tratamentul hernie de disc este compus din administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroide (ANSI) și repaus la pat.

De mare ajutor este și tratamentul fizioterapeutic, aplicații de ultrasunete, sau gimnastica medicală pentru întărirea musculaturii spatelui și a abdomenului.

Acestea au rolul de a prevenii episoadele, crizele de hernie de disc.

Trebuie să mergi la medic, urmează un program de kinetoterapie realizat cu ajutorul unui kinetoterapeut cu experienta in tratatare herniei de disc.

Tratamentul fizioterapic este și el benefic pentru că are rolul de a calma durerile care apar in hernia de disc. În cadrul fizioterapiei se pot face: electroterapie, hidrotermoterapie, balneoterapie.

Electroterapia poate însemna utilizarea energiei electrice, sub forme diferite, iar principalele efecte bune ale acestei forme de terapie sunt: efectul antialgic, antiinflamator, decontracturat.

Și hidrotermoterapia care presupune băi calde.

Balneoterapia se face în stațiunile balneare și uneori, la recomandarea specialistului se poate combina cu nămol. Nămolul poate ajuta la îmbunătățirea circulației sangvină și locală.

Desigur intervenția chirurgicală este metoda radicală de tratament a herniei de disc, uneori singura soluţie terapeutica în formele avansate ale herniei de disc.


MAI POTI CITI