Opinii medicale Detoxifiere cu sucuri naturale: Efecte benefice pentru sanatate în timp record.

Parerea medicilor nutritionisti este ca puterea de detoxifiere a fructelor și legumelor este superioară oricărei alte categorii de alimente cu care oamenii mai obișnuiesc să țină regim: cereale (dieta macrobiotică Osawa), grăsimi animale (dieta ketogenică) sau orice alte variante combinate.

Atunci când urmărești o cdetoxifiere prin care să elimini reziduurile toxice în primul rând, și să te simți ușoară, energică, suplă, în al doilea – atunci cea mai bună metoda este detox-ul cu sucuri naturale.

Partea bună este că, printr-o cură de 7-10 zile, vei constata un tranzit intestinal îmbunătățit, iar pe măsură ce elimini suficiente toxine prin rinichi și colon, vei observa cum pielea capătă strălucire, iar părul și unghiile robustețe.

Partea mai puțin bună este că poți simți că sucurile nu-ți țin de foame – obișnuită fiind cu trei sau mai multe mese solide pe zi – și atunci să nu poți susține întregul demers.
Pareri medicale Detoxifiere Eficienta cu sucuri naturale

Mai precis, să te oprești după două-trei zile, de-abia când corpul își începuse eliminările serioase.

În plus, dacă pe durata curei de detoxifiere nu ai scaun de două ori pe zi și rinichii nu elimină reziduuri printr-o cantitate suficientă de urină colorată (galben indică o filtrare corectă, urina alb-transparentă una mai slabă), atunci e posibil ca toxinele stocate în corp s-o pornească pe căi diferite către ieșire; asta produce probleme de piele precum erupții sau eczeme, stări de rău, dureri de cap sau de alte organe.

Asadar, detoxifierea cu sucuri fresh nu este indicată pentru oricine, dimpotrivă, este recomandată strict persoanelor care s-au deprins deja cu un regim vegetarian (aproximativ două-trei săptămâni de acomodare în prealabil), apoi unul vegan (minim una-două săptămâni).

Dacă organismul suportă bine aceste treceri graduale, următorul și al treilea pas este un regim tip Master Cleanse, cu sucuri de fructe și legume crude atat timp cat poti tine.

Este important să nu treci de la o dietă procesată și diversificată direct la una lichidă pentru că riști un efect negativ, din motivele detaliate anterior.

În schimb, pentru o detoxifiere benefică și blândă, poți oricând să-ți începi fiecare zi cu un suc fresh (cu citrice, tulpini de țelină, morcov, sfeclă sau iarbă de grâu, simple sau combinate în funcție de preferințe) care va elibera intestinele și îți va da energie dacă este consumat direct pe stomacul gol, în loc de micul dejun.


MAI POTI CITI