Reglarea Hormonala NATURALA. Alimentele esentiale DIETA femei după 40 de ani.

Conform celor mai noi opinii medicale, analizele hormonale salivare nu doar că dozează bine hormonii, dar ne dau raportul molecular corect între estrogen și progesteron, iar acesta, în perioada de ovulație a femeii, trebuie să fie de o moleculă de estrogen la 200 de molecule de progesteron.

In farmacii si magazine natuiste există și produse din plante cu hormoni naturali, care conțin extracte de zmeur, năpraznic, verbină, chiar și ovule din plante destinate atrofiei vaginale, calmării sindromului premenstrual și îmbunătățirii stării femeii la vârsta menopauzei.

Tratamentul cu plante medicinale nu are efecte adverse, însă în tratamentul hormonal trebuie să se ia în calcul și echilibrul emoțional.

lista plante medicinale si alimente echilibrare hormonala femei peste 40 de ani

Există 2 categorii de plante medicinale care îmbunătățesc nivelul hormonal a femeii: plantele medicinale care ameliorează patologia aparatului genital feminin și plantele hormonale.

1) Din prima categorie fac parte urmatoarele plante medicinale:
  • Crețișoara
  • Traista ciobanului
  • Coada șoricelului
  • Lipicioasa

Datorită conținutului de flavonoide, lipicioasa protejează organismul de radicalii liberi, în timp ce caracterul anticoagulant util pentru prevenirea hemoragiilor este oferit de tanin și cumarine.

Cretisoara stimulează circulația sanguină la nivelul bazinului și întărește uterul, este adjuvant în tulburările menstruale, în vindecarea afecțiunilor ginecologice, în timpul sarcinii și după naștere:

2) Din a doua categorie de plante medicinale pentu reglarea echilubului hormonal al femeilor sunt:
  • Vitexul (progesteronic)
  • Zmeurul
  • Lemnul dulce
  • Anasonul
  • Chimenul (plante estrogenice)

Vitexul reducerea manifestarilor premenstruale (bufeuri, iritabilitate, congestia sanilor, tulburari de dispozitie, crampe abdominale, dureri la nivelul capului sau in zona superioara a gatului, tulburari de somn).

Zmerul stimulează ovulația, scurtează ciclul, astfel este util la pubertate, când ciclul menstrual este neregulat, iar mai târziu, ameliorează durerile menstruale din prima parte a ciclului.

Iata si lista de alimente estrogenice care trebuie sa faca parte din dieta femeilor peste 40 de ani pentru a avea un nivel optim hormonal estential pentru o stare de sanatate buna: Soia Icre Unt Miere Ciocolată Alge Avocado Dovleac Varză Broccoli Spanac Sfeclă roșie Orez brun Ovăz Grâu Fasole Linte Mazăre Năut Cartofi Roșii Rubarbă Ardei Castraveți Țelină Morcovi Semințe de floarea-soarelui Susan Semințe de dovleac Fenicul Anason Gălbenuș de ou Prune Papaya Curmale Pepene galben Pepene verde Piersici Struguri.


MAI POTI CITI