TATANEASA sau Iarba lui Tatin pareri forumuri: efecte terapeutice de mare insemnatate.

Sa ne facem o parere despre IARBA lui TATIN sau TATNEASA, o planta medicinala care are efecte terapeutice de mare însemnătate apreciate pe forumurile de terapii naturiste cu plante medicinale.

Iarba lui Tatin are în compoziţie numeroase uleiuri volatile, mucilagii, alcaloizi (simfitocinoglosină, consolicină, consolidină, coniferidină, cinoglosină, necine nesaturate), alantoină, colină, asparagină, taninuri catehice, compuşi fenol-carboxilici (acid cafeic, clorogenic), acid litospermic, compuşi triterpenici, aminoacizi şicarotenoizi.

Principalele principii active ale ierbii lui Tatin sunt alantoina, taninul, colina, uleiul volatil, mucilagiile şi glicozidele. 

planta medicinala iarba lui tatin tratament pareri forum
De la tătăneasă se folosesc atât partea aeriană, cât şi rădăcinile, sub formă de decoct, tinctură, pulbere sau alifie. (VEZI AICI PRETURILE)

Preparatele din iarba lui Tatin au efect antiinflamator, cicatrizant, sedativ, expectorant, antidiareic, antihemoragic, antiseptic şi regenerator.

De asemenea, tătăneasa mai este de mare ajutor în îngrijirea personală şi tratamentele cosmetice, având un efect binefăcător asupra tenului iritat şi chiar în cel acneic.

Datorită proprietăților ei cicatrizante, antiinflamatoare, expectorante, antohemoragice, tătăneasa este recomandată în tratamente naturiste pentru multe afecțiuni, printre care se numără: bronșite, ulcer stomacal, arsuri, ulcer varicos, hemoroizi, cancer de piele, alunițe, plăgi, entorse, luxații, fracturi.

Tătăneasa este un adjuvant prețios pentru mai multe forme de cancer, cum ar fi cancerul la intestin, prostată și stomac, în care s-au obținut rezultate spectaculoase.

Se administrează decoctul, 1-3 căni pe zi, pe stomacul gol, în 3-4 reprize, din care una obligatoriu dimineața, la trezire, înainte de a mânca sau a consuma altceva.

În tratamentul cu tătăneasă al cancerului este strict necesar să nu se consume carne, zahăr, alimente cu conservanți, prăjeli.

Regimul alimentar va fi compus din minimum 50% crudități. Se fac cure de patru săptămâni, cu 12 zile pauză.

In principiu, tratamentul durează șase luni. Același tratament este valabil pentru cancer la ficat, fibrom uterin, polipi stomacali.

Pentru cancerul de piele, plăgi și alunițe cu risc de malignizare, se aplică tinctura de tătăneasă de 3-4 ori pe zi pe locul afectat.

Pentru tratarea chisturilor ovariene, se administrează 1-2 lingurițe de tinctură de tătăneasă în apă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, până la vindecarea completă.

Speram ca aceste informatii sa fie de ajutor celor care cauta informatii despre:  planta medicinala iarba lui tatin tratament, radacina iarba lui tatin. ceai iarba lui tatin beneficii etc.


MAI POTI CITI