BEPANSEPT Crema pareri forumuri: eficienta in tratamentul ragadelor.

Sa ne facem o parere despe Bepansept crema de la Bayer care contine in compozitie ca substante active dexpantenol si clorhexidina, si care este apreciat pe forumuril de mamici care il considera un bun tratament al ragadelor.

Dexpantenolul (Vitamina B5) este transformat rapid de celulele dermice in acid pantotenic care are un rol important in formarea si regenerarea pielii.

Uzul curent de vitamina B5 are efecte in principal asupra calitatii pielii: aceasta actioneaza ca un emolient, crescand gradul de hidratare al stratului cel mai la suprafata al pielii (stratul cornos), diminuand pierderea apei de la nivelul transepidermic si pastreaza elasticitatea si catifelarea pielii.

Clorhexidina este un antiseptic bine cunoscut si tolerat, cu actiune bactericida impotriva bacteriilor Gram-pozitiv, in special a tulpinilor sensibile de Staphylococcus aureus, microorganismele implicate cel mai frecvent in infectii cutanate.
Bepansept-Crema-30-grame-Bayer-pareri-pozitive-pe-forumuri-de-mamici

De asemenea, clorhexidina este activa intr-un grad mai redus impotriva germenilor Gram-negativ.

Bepansept crema Bayer este utilizat pentru:

-leziuni superficiale de orice tip care prezinta risc de infectie: zgarieturi, taieturi, fisuri, ragade, arsuri, ulcere cutanate, dermatite;

-leziuni cronice cum sunt ulcere ale membrelor inferioare sau de decubit;

-infectii cutanate cum sunt eczeme infectate secundar si neurodermatite;

-tratamentul ragadelor mamelonare la femeile care alapteaza;

-interventii chirurgicale minore: plagi chirurgicale si leziuni;

Mod de utilizare Bepansept Crema Bayer:

Crema se aplica in strat subtire, de una sau mai multe ori pe zi, prin masare usoara, pe ranile curatate sau pe zonele cutanate inflamate.

Aplicarea pe suprafete extinse ar trebui evitata.

Tratamentul ragadelor mamelonare la mamele care alapteaza: crema se aplica pe mameloane dupa fiecare alaptare si toaleta locala.

Contraindicatii Bepansept Crema Bayer:

Nu trebuie utilizat in tratamentul iritatiilor cutanate care nu prezinta risc de infectie (de exemplu eritemul solar). In caz de eritem solar se recomanda utilizarea cremei Bepanthen.

Trebuie evitat contactul cu ochii ,urechile si mucoasele.

Daca simptomele persista sau se inrautatesc, adresati-va medicului.

Bepansept Crema Bayer contine in compozitie alcool cetilic, alcool stearilic si lanolina care uneori pot determina reactii adverse cutanate (de exemplu dermatita de contact).


MAI POTI CITI