CAFEAUA la IBRIC creste COLESTEROLUL. Metoda sanatoasa de preparare a cafelei.

Care este cea mai sanatoasa metoda de preparare a cafelei si de ce cafeaua la ibric creste colesterolul.

Este dovedit stiintific: cafeaua poate creste nivelul colesterolului.

Insa acest lucru depinde de modul in care o fierbi (o prepari) si de cat de multa cafea bei zilnic.

Daca esti o persoana sensibila la cofeina, cafeaua poate avea, totodata, un impact major asupra sanatatii tale.

Ultimele studii clinice care au fost făcute în Olanda, au ajuns la concluzia că anumite substanţe prezente în cafea, compuşi aromatici care se numesc diterpene, ar putea ridica în anumite condiţii riscul de creştere a colesterolului LDL.
opinii medicale cafeaua la ibric creste nivelul de colesterol

Potrivit unei meta-analize a unor studii controlate efectuate pe tema cafelei si a colesterolului, uleiurile din compozitia cafelei pot sa scada acizii biliari si sa reduca sterolii neutri. Acest lucru ar putea duce la o crestere a colesterolului.

Cercetatorii au concluzionat ca acest cafestol este cel mai puternic compus care creste valorile colesterolului identificat in dieta fiintei umane.

MIT! Cafeaua solubilă, sau „nesul”, cum e cunoscut in mod popular, nu atacă inima aşa cum se spune, însă cafeaua obişnuită e o alegere mai bună.

Cafeaua solubilă nu are mai multă cofeină, însă datorita modul de procesare si preparere se absoarbe mult mai repede, ceea ce uneori duce la creşterea ritmului cardiac şi dă palpitaţii

Deşi foarte populară, cafeaua preparată la ibric poate creşte colesterolul, din cauza zaţului. Cea mai bună modalitate de preparare e la filtru sau espressor.

Pentru a fi în siguranţă, ar trebui să trecem cu toţi la a consuma cafeaua preparată în cafetierele electrice. Cu o condiţie: să folosim doar filtre de hârtie, care ar bloca substanţele nocive.

Insa in cazul in care NU bei cantitati importante de cafea nefiltrata sau preparata la presa franceza zilnic, valorile crescute ale colesterolului nu ar trebui sa fie un motiv prea mare de ingrijorare.