DECONTARE cheltuieli spitalizare in Spitalele PRIVATE din Romania din bugetul Ministerului Sanatatii

NOU! Pacienții români se vor putea trata în spitale private din Romania pe banii Ministerului Sanatatii. Iata ce trebuie sa faci si care sunt conditiile.

Până in prezent, pacienţii care nu puteau fi trataţi în România puteau merge doar în străinătate pentgru servicii medicale, lucru criticat de mai mulţi operatori ai spitalelor private din piaţa locală, care afirmau că pot trata în ţară pacienţii cu costuri mai mici.

Pacienţii din România au două variante pentru a li se deconta cheltuielie de spitalizare la privat in Romania: fie plătesc în clinicile particulare, fie depun un dosar la Direcţia de Sănătate Publică şi solicită decontarea prin ordinul 50 al Ministerului Sănătăţii.

În dosarul medical trebuie depuse, după caz, una sau mai multe oferte de preţ de la clinicile din strainatate care pot trata bolnavul.
conditii decontare cheltuieli operatii spitale private in romania acte necesare

Odată ce Ordonanţa de Urgenţă va intra în vigoare, aici pot fi ataşate şi oferte de la spitalele particulare din România. Ca şi până acum, va fi aleasa unitatea sanitară cu preţul cel mai mic.

Asta pentru că statul roman a decis să finateze intervenţiile în privat, dacă nu pot fi făcute în sistemul public. În preţ vor fi incluse operaţia, îngrijirea post-operatorie şi cazarea.

Criteriile de selectare a furnizorului de servicii medicale pentru pacienţii care nu pot fi trataţi în sistemul public de sănătate vor fi aceleaşi pentru furnizorii din străinătate şi din ţară. 

Pacienţilor cu afecţiuni extrem de grave care au nevoie de tratamente pe care nu le putem asigura în sistemul public de sănătate, trebuie să le acordam şansa de a se putea trata şi în România, nu doar în străinătate, dacă acest lucru este posibil

Asadar este foarte posibil ca de acum in colo spitalele private care vor trata pacienţii cu afecţiuni grave, dar care nu au putut beneficia de tratament în sistemul de stat vor primi decontarea costurilor din bugetul Ministerului Sănătăţii, potrivit unei reglementări aprobate de Guvern la propunerea ministerului de resort.

Este vorba despre operaţii cardiace, de neurochirurgie sau din sfera oncologiei, pentru care, până acum, bolnavii erau trimişi în străinătate printr-un ordin al ministrului Sănătăţii.


MAI POTI CITI