DIETA recomandată în caz de REFLUX gastroesofagian: Alimentele gătite prin prăjeala INTERZISE!

Iata care este dietă recomandată de medici în caz de reflux gastroesofagian, o problema de sanatate care nu trebuie ignorata!

Cel mai important factor în cazul bolii de reflux gastric este dieta. Este important să se adopte o alimentație corespunzătoare nu doar pe durata tratamentului, ci și ulterior, pentru prevenirea reapariției simptomelor.

Astfel, sunt recomandate supe și ciorbe neacrite, ouă fierte, carnea slabă (de pasăre sau pește) și legume fierte sau gătite la aburi, la cuptor sau pe grătar, produse lactate degresate, pâinea prăjită, crutoanele, covrigii, biscuiții, dar și cerealele integrale.

Alimentele gătite prin prăjeală sau cu făină și cele de tip fast food și patiserie sunt interzise în această perioadă, asemenea murăturilor.
dieta alimentara reflux gastroesofagian alimente interzise

Cafeaua, în cazul în care nu se va putea renunța la ea, nu se va bea niciodată pe stomacul gol. Pe de altă parte, consumul de apă plată trebuie crescut la minim doi litri pe zi pentru a susține buna funcționare a digestiei.

Se pot consuma fructe în boala de reflux gastric, în special banane, afine și pepene, însă se vor evita complet citricele. De preferat sunt alimentele bogate in calciu, magneziu și vitaminele B.

Reguli de nutriție pe care este bine sa le urmezi în cazul refluxului gastroesofagian

Persoanele care se confruntă cu reflux gastroesofagian trebuie să știe că este extrem de important nu doar ce mănâncă, ci și cum și cât mănâncă.

Astfel, se recomandă a se mânca puțin și des, cantitățile mici fiind mai ușor digerate de stomac.

Totodată, masticația este esențială, astfel încât alimentele trebuie mestecate până ce devin pastă. O plimbare ușoară de câteva minute după masă va ajuta procesul de digestie.

În niciun caz nu este indicat ca după masă persoana să se așeze în poziție orizontală sau să efectueze activități fizice solicitante, mai ales dacă pun presiune pe abdomen.

Trebuie evitate alimentele foarte fierbinți, foarte dulci, foarte sărate sau afumate.

Ultima masă a zilei trebuie luată cu minim 3 ore înainte de culcare și este de preferat, conform specialiștilor, să se doarmă pe partea stângă și cu capul puțin mai ridicat față de trunchi.

În cazul persoanelor supraponderale este necesar să dea jos kilogramele acumulate în plus.


MAI POTI CITI