OPTIMISTII traiesc mai mult iar PESIMISTII au succes in viata.

Există un tip de optimism care împacă atitudinea realistă şi spiritul critic, şi pe care l-am putea numi "optimism inteligent". 

Optimism inteligent, pentru că este benefic pentru o seamă de domenii din viaţa noastră si care ne poate ajuta sa traim mai mult si mai sanatosi.

Potrivit oamenilor de știință de la Școala de Medicină de la Universitatea Boston din SUA, persoanele cu un optimism mai mare pot să trăiască până la vârsta de 85 de ani sau mai mult.

Noul studiu, publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, s-a bazat pe 69.744 de femei din asistenții medicali pentru studiile de sănătate și 1.429 de bărbați din Veterans Affairs Normative Aging Study.
noi informatii despre optimism si pesimism

Femeile participante la studiu aveau vârste cuprinse între 58 și 86 de ani, când au finalizat o evaluare a optimismului în 2004.

Starea mortalității lor a fost urmărită până în 2014.

Media de vârstă a bărbaților a fost între 41 și 90 de ani când au finalizat o evaluare a optimismului în 1986, iar starea mortalității lor a fost, de asemenea, urmărită până în 2016.

Când cercetătorii au comparat participanții la nivelurile inițiale de optimism, ei au descoperit că, în medie, cei mai optimiști bărbați și femei au o durată de viață mai lungă de la 11 la 15%.

Acestia au avut o șansă mai mare de 50 până la 70% să atingă vârsta de 85 de ani, în comparație cu grupurile mai puțin optimiste.

Cele trei caracteristici psihice principale ale optimistului sunt:

1) anticiparea mai degrabă favorabilă a viitorului,

2) evaluarea corectă a evenimentelor prezente ce trebuie gestionate

3) sentiment de "autoeficienţă".

Iar pentru a profita de avantajele sociale şi psihosomatice ale acestei atitudini încrezătoare, avem nevoie să redescoperim dragostea de viaţă şi încrederea în noi şi în ceilalţi dezvoltate în timpul primilor ani de viaţă.

VEZI AICI O CARTE DESPRE CUM SA INVETI SA DEVII OPTIMIST

Interesant este un alt aspect: daca optimiștii tind să trăiască mai mult, un studiu clinic recent a sugerat că persoanele pesimiste au de cele mai multe ori success în viață.

Studiul, publicat în revista European Economic Review, a descoperit că cei care gândesc optimist și sunt angajați pe cont propriu au mai multe șanse să sufere de eșec financiar din cauza perspectivelor nerealiste.

De asemenea, pesimiștii – cei ale căror prognoze nu corespundeau realizărilor lor – au câștigat cu 30% mai mult decât optimiștii, a constatat studiul din revista European Economic Review.

Asa ca aveti de ales: ori viata mai lunga ori mai multe succese in viata!!!


MAI POTI CITI