Pareri despre BENEFICIILE ceaiului din frunze de GUTUI: excelent remediu pentru GRIPA si HEPATITA

Sa ne facem o parere despre numeroasele beneficii ale ale ceaiului preparat din frunze de Gutui!

a) Beneficiile ceaiului din frunze de gutui: excelent remediu natural eficient pentru răceli, gripe și infecții gastro-intestinale

Gutuile sunt recunoscute pentru efectele lor benefice în răceli și gripe, iar ceaiul din frunzele gutuilor este un remediu natural foarte bun pentru tusea convulsivă.

De altfel, unele persoane îl folosesc și în crizele de astm.

Gutuile sunt un remediu la îndemână în această perioadă pentru cazurile de infecții gastro-intestinale sau diaree.

Astfel, se prepară un decoct din 5 grame de frunze de gutui, peste care se toarnă 200 de ml de apă fiartă.
ceaiul din frunze de gutui recomandari beneficii contraindicatii

Decoctul se ține pe baie de aburi încă 20 de minute. Se lasă la răcit și se pune într-o sticlă, care se completează cu apă fiartă și răcită. Se iau zilnic 2 linguri de decoct de trei ori.

Ceaiul din frunze de gutui este remediu excelent împotriva mătreții și se folosește cu încredere pentru întărirea firului de păr și hrănirea lui.

b) Beneficiile ceaiului preparat din frunze de gutui: tratează cu succes afecțiunile ficatului și ale pancreasului

Studii clinice recente realizate in Japonia au demonstrat că gutuile contin substanțe importante antivirale, care au rol important în tratarea cazurile de hepatită.

Sucul de gutui, dar și gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas. Sucul de gutui diluat cu suc de mere este foarte benefic pentru activitatea pancreasului.

Ceea ce este extraordinar la acest fruct este faptul că și frunzele au proprietăți deosebite.

Așadar, nu ezitați să luați frunze de gutui, care lăsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afecțiuni.

De pildă, suferinzii de hipertensiune ar trebui să facă macerat din frunze de gutui, acesta reglează tensiunea arterială.

Frunzele de gutui conțin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentraţie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric şi shikimic.

In frunzele gutuilor se mai găsesc numeroşi alţi compuşi fitochimici cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatorie dovedită, precum quercetina şi rutinul.

c) Beneficiile remarcabile ale ceaiului din frunze de gutui: tratarea insuficienței cardiace și a bolilor de ficat.

Pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, atât ceaiul, cât și fructele proaspete le sunt benefice.

Datorită numeroaselor vitamine conținute în frunzele de gutui, acestea se folosesc sub formă de infuzie și pentru stările de nervozitate, depresie, agitație, insomnie.

Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substanțele prezente în frunze și fruct sunt antidepresive.

De asemenea, ceaiul din frunze de gutui, dar și gutuile crude sunt foarte utile în curele de slăbire, deoarece au proprietăți diuretice și depurative. Așadar, ajută la eliminarea toxinelor din organism și a kilogramelor în plus.

De altfel, toamna este unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru slăbit, având atâtea fructe și legume proaspete care ajută la detoxifiere și slăbire.

Parerea noastra este ca numeroasele beneficii ale frunzelor de gutui pentru santatea noastra le recomanda ca un tratament naturist fara efecte secundare pe care ar trebui sa il luati in considerare daca va veti confrunta cu unele din afectiunile enumerate mai sus.