Cura cu NUCI pareri bune forumuri stimularea memoriei si puterii de concentrare

Cura cu nuci, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate cu topicuri despre beneficii nuci pentru creier - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,65.

1. Pareri Favorabile - 2,40
2. Opinii Nefavorabile- 1,00
3. Comentarii Neutre - 1,60

Emotia parerilor referitoare la cura cu nuci (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,65
Anticipare - 0,59

Studiile arată că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm.

Nucile sunt recomandate datorita efectelor lor benefice și în tratarea unor afecțiuni degenerative precum Parkinson și Alzheimer.

pareri forumuri cura cu nuci beneficii pentru creier si memorie

Desi nu exista o corelatie clara intre consumul de nuci si eliminarea surplusului ponderal, consumul acestor fructe oleaginoase s-a dovedit a avea un impact pozitiv asupra depozitelor adipoase abdominale, foarte periculoase pentru sanatate.

Cura cu miez de nucă are ca efect îmbunătăţirea memoriei, dar şi protejarea şi curăţarea vaselor de sânge, fiind de aceea recomandată în tratamentul bolilor mintale, în tratamentul bolilor cardiovasculare şi în tratamentul hipercolesterolemiei.

Este de asemenea foarte utilă pentru ameliorarea şi tratarea impotenţei şi a sterilităţii şi este, de altfel, recomandată în mod special persoanelor cu anemie, precum şi în stări precanceroase şi chiar în cazuri de cancer.

Cura cu miez de nucă este utilă şi în tuberculoză, cu precădere în tuberculoza osoasă, precum şi în cazurile de ateroscleroză, arterioscleroză, reumatism şi artroze.

Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare.

Conținutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întârzierilor de creștere, tulburărilor sistemului nervos.

Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întâlnite, în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Această boală se poate combate cu un consum regulat de nuci.

In cadrul unei diete relativ normale, doza zilnică recomandată de miez de nucă spre a fi consumată este de aproximativ 30 de grame. 

Cu aproximaţie, aceasta înseamnă că se recomandă consumul zilnic a aproximativ un sfert de cană de miez de nucă, sau consumul miezului de la 7 – 8 nuci, sau consumul unei mâini de miez de nucă.

DE RETINUT! Datorită proprietăţilor tonice şi hipocolesterolemiante, specifice uleiului de nucă, cura cu ulei de nucă presat la rece are efecte spectaculaose în ceea ce priveşte scăderea nivelului colesterolului, fiind cu mult mai rapidă şi mai eficientă decât cura cu ulei de măsline.


MAI POTI CITI