SIOFOR 1000 mg păreri forumuri: foarte bun, scade glicemia si complicațiile legate de diabet

Sa ne facem o părere despre principalele reacții adverse SIOFOR 1000 mg, medicament care apartine unei grupe de medicamente destinate tratamentului diabetului non- insulinodependent la adulti (tipul II de diabet zaharat) si care are parte de opinii si comentarii pozitive din partea pacienților pe forumurile despre diabet si complicațiile lui.

Topicurile de pe forumurile analizate au cuprins interese legate de: înlocuitor siofor 1000, siofor 1000 pentru slăbit, siofor 1000 pret catena, siofor 1000 slăbește etc.

pareri-forum-siofor-100-mg-reactii-adverse-efecte-negative-slabireUn comprimat filmat de SIOFOR contine in compozitie conform prospectului clorhidrat de metformina 1000 mg si excipienti: nucleu - hipromeloza 15 mPa.s, povidona K25, stearat de magneziu, film - hipromeloza 5 mPa.s, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171).

Siofor 1000 este un medicament pentru reducerea nivelului prea mare de glucoza din sange la pacientii adulti cu diabet zaharat de tip II adult; in special la pacientii supraponderali la care nivelul glucozei din sange nu a putut fi reglat numai prin dieta si exercitiu fizic.

Siofor 1000 poate fi utilizat singur (in mono-terapie) sau in combinatie cu alte medicamente ce scad nivelul de glucoza din sange sau cu insulina.

Dupa ce masurile de dieta nu au dat rezultate la pacientii supraponderali cu diabet zaharat de tip II, s-a demonstrat o scadere a frecventei complicatiilor legate de diabet sub tratament cu metformina ca terapie de prima alegere.

Ca toate medicamentele, Siofor 1000 poate avea reactii adverse (efecte negative).

Urmatoarele frecvente ale reactiilor adverse provocate de tratamentul cu Siofor 1000 mg sunt stabilite pe baza analizarii reactiilor adverse:

Mai mult de 1 din 10 pacienti tratati
Mai putin de 1 din 10 dar mai mult de 1 din 100 de pacienti tratati.
Mai putin de 1 din 100 dar mai mult de 1 din 1000 de pacienti tratati.
Mai putin de 1 din 1000 dar mai mult de 1 din 10,000 de pacienti tratati.
Mai putin de 1 din 10,000 de pacienti tratati, inclusiv cazurile izolate.

a) Tulburari gastrointestinale

Reactii adverse foarte frecvente: greturi, varsaturi si diaree, dureri abdominale, pierderea poftei de mancare. Acestea se manifesta de obicei la inceputul tratamentului si dispar spontan in majoritatea cazurilor. Pentru a preveni aceste simptome, se recomanda administrarea de Siofor
1000 in timpul sau dupa masa, cate o doza de doua sau trei ori pe zi. Daca aceste simptome persista pe o perioada indelungata, intrerupeti administrarea Siofor 1000 si adresati-va medicului dumneavoastra.

Reactii adverse frecvente: gust de metal.

b) Dereglari de metabolism si nutritie

Reactii adverse foarte rare: dereglari severe ale metabolismului in sensul unei acidifieri in exces a sangelui cu acid lactic (acidoza lactica). Varsaturile si durerile abdominale care pot fi insotite de dureri si crampe musculare sau de oboseala generala severa ar putea fi semne ale acestei dereglari (vezi „Atentionari speciale”).

c) Dereglari la nivelul pielii si tesuturilor subcutanate

Reactii adverse foarte rare: inrosirea pielii (un usor eritem) la pacientii care manifesta o intoleranta la medicamente.

ATENTIE! Pacientele cu diabet care sunt sau doresc sa ramana insarcinate, NU trebuie sa urmeze tratamentul diabetului cu medicamentul Siofor 1000.

In aceste cazuri, nivelul de glucoza din sange trebuie adus la nivelul normal cu ajutorul insulinei.
Informati medicul dumneavoastra cu privire la acest lucru pentru a se face trecerea la tratamentul cu insulina.