VITAMINA D ar putea opri dezvoltarea diabetului de tip 2 sunt de parere cercetatorii canadieni

Oamenii de stiinta canadieni sunt de parere ca că suplimentele alimentare cu vitamina D ar putea întârzia dezvoltarea diabetului, descoperire care este extrem de importantă şi care oferă speranţă bolnavilor de diabet.

Conform oamenilor de ştiinţă canadieni, aceste suplimente cu Vitamina D ar putea chiar să protejeze organismul împotriva dezvoltării diabetului.

După 6 luni de teste echipa de cercetatori a observat că vitamina D îmbunătăţeşte acţiunea insulinei în ţesutul muscular al pacienţilor umani.

Cercetarea clinica privind rolul Vitamine D a fost realizată pe 96 de pacienţi cu diabet tip 2 şi prediabet.
pareri medicale vitamina d si diabetul de tip doi

Astfel, s-au efectuat măsurători asupra metabolismului glucidelor şi markerilor funcţiei insulinice, atât înainte, cât şi după suplimentarea cu vitamina D.

Pacienţii au primit 5000 UI (unităţi internaţionale) de vitamina D (o cantitate de vitamina D de 5 ori mai mult decât doza recomandată în Canada).

Rezultatele studiului clinic au arătat că suplimentarea cu doze mari de vitamina D a îmbunătăţit metabolismul glucozei, lucru care a dus la prevenirea dezvoltării diabetului.

„Diabetul zaharat tip 2 şi prediabetul reprezintă o preocupare tot mai mare pentru sănătatea publică şi, deşi rezultatele sunt promiţătoare, mai sunt necesare studii suplimentare pentru a identifica ce categorii de persoane vor beneficia mai mult de pe urma vitaminei D şi pentru a evalua siguranţa dozelor de suplimente asupra organismului uman, pe termen lung”, a declarat coordonatoarea cercetarii, dr. Claudia Gagnon de la Universitatea Laval, Quebec, Canada.

Insa până la finalizarea studiilor, oamenii de ştiinţă recomandă ca suplimentele cu vitamina D să fie luate conform recomandărilor medicale, fără a face excese.

Mai mult, nu uitaţi importanţa menţinerii unui stil de viaţă sănătos, care implică o alimentaţie corectă şi activitate fizică zilnică moderata.