ZEAMA de VARZA pareri pozitive pe forumurile de remedii naturiste: scade COLESTEROLUL rau

Sa ne facem o parere despre varza si zeama de varza, o leguma care este folosită din timpuri străvechi pentru calitățile sale terapeutice ieftine.

Astăzi, zeama de varză este folosită terapeutic ca remediu naturist eficient în tratarea multor afecțiuni.

Nutritionistii sunt de parere ca moarea de varză, cum mai este cunoscută zeama lăsată de varza murată, este excelentă pentru eliminarea toxinelor şi contribuie în acelaşi timp la vitaminizarea întregului organism.

Toate acestea datorită faptului că în acest lichid "băltesc" mare parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi alte substanţe benefice precum sărurile minerale, fermenţii şi enzimele.
opinii forumuri beneficii zeama de varza murata si contraindicatii

Varza murată conține multe probiotice, adică bacterii benefice care asigură protecția intestinelor de acțiunea toxinelor.

De asemenea, probioticele pot îmbunătăți digestia și reglează tranzitul intestinal, mai ales după un tratament cu antibiotice.

Diareea, gazele intestinale, constipația, toate sunt simptome specifice bolii Crohn și ale colitei ulcerative, care pot fi ameliorate consumând varză murată.

Un studiu publicat în International Journal of Cancer arată că un exces de legume crucifere a scăzut riscul de apariție a cancerului de sân în grupurile destinate.

Studiul indică o puternică reacție inversă a cancerului mamar după consumul frunzelor verzi, al verzei de toate tipurile, plus morcovi, roșii, ciuperci și hribi.

Studiul indică și o descreștere semnificativă a riscurilor de cancer oral, de esofag, colorectal, de rinichi și mamar, dacă se consumă o dată pe săptămână o masă de crucifere.

Zeama de varza previne constipaţia şi uşurează tranzitul intestinal. 

Poţi să ţii o cură de 7 zile, a câte o cană cu zeamă de varză în fiecare dimineaţă, şi vei observa că stomacul tău nu va mai face revoluţie iar tu te vei simţi mai uşoară şi mai energică.

Sucul de varză este un adevărat remediu în cazuri de ulcere, acționează ca un pansament digestiv și vindecă mucoasa digestivă.

Potrivit unui studiu publicat în Western Journal of Medicine, 13 pacienți cu ulcer peptic au fost tratați cu suc de varză proaspăt stors.

Studiul indică faptul că acești 13 pacienți au avut un ritm de vindecare net superior în 10 zile, față de bolnavii care au urmat 37 de zile doar tratamentul standard.

Studiul concluzionează că sucul de varză are beneficii dovedite anti-ulcer peptic cum ar fi vitamina U, care previne formarea ulcerelor peptice induse de histamine.

Zeama de varză murată are desigur si  contraindicații

Din cauză că varza murată este bogată în sodiiu, deci are multă sare, e bine să evitați consumul excesiv, mai ales dacă aveți probleme cu tensiunea.

In plus, excesul de sare favorizează retenția de apă și problemele renale.

În cazul în care consumi multă varză murată, să nu te mire dacă te confrunți cu balonare și gaze intestinale, deoarece varza este bogată în rafinoză, care, odată ajunsă în colon, trece prin procesul natural de fermentație, ceea ce favorizează eliberarea gazelor intestinale.

Simptomele neplăcute ale consumului de varza murata pot persista până la 2 zile, dar administrarea de suplimente cu enzime vă poate scăpa de disconfort.


MAI POTI CITI