CAUZE transpiratie EXCESIVA si urat mirositoare la copii si adulti. Remedii naturiste eficiente.

Transpiratia excesiva mirositoare pe fond nervos, emotional, transpiratia excesiva pe spate, maini si picioare care miroase urat este o problema de sanatatea de multe ori ignorata din cauza rusinii si a fricii de oprobiul social.

Cauzele biochimice le reprezinta bacteriile de la suprafaţa pielii, care intră în contact cu transpiraţia, ele fiind cele care dau un miros specific fiecăruia dintre noi.

Este şi motivul pentru care anumite părţi ale corpului, precum picioarele, regiunea inghinală, axilele, miros mai accentuat decât altele şi necesită o îngrijire speciala.

Atunci cand transpiratia devine exagerat de mare, vorbim deja de o afectiune medicala numita hiperhidroza. Odata cu inaintarea in varsta insa, transpiratia abundenta isi pierde din iz.
pareri cauze transpiratia excesiva pe spate, maini si picioare

Hiperhidroza este generată de o tulburare hormonală, de care nu putem scăpa, ci doar putem încerca să o ţinem sub control.

Persoanele cu această boală transpiră abundent, iar transpiraţia este urât mirositoare. Pot face cate duşuri pe zi vor ei dar va fi degeaba, deoarece mirosul nu este înlăturat

Specialistii subliniaza ca oamenii care tin in mod excesiv diete pot sa dezvolte un miros corporal urat si puternic care se evidentiaza prin transpiratie.

Acest lucru se intampla atunci cand organismul uman isi arde propria grasime si propriile proteine atunci cand nu are o hrana adecvata.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune remedii antitranspiraţie.

Pentru a elimina mirosul persoanele care transpiră abundent trebuie să se clăteacă cu apă amestecată cu bicarbonat de sodiu.

Acesată combinaţie elimină bacteriile şi inhibă mirosul neplăcut. Când nu faceţi duş puteţi să aplicaţi în zona axială o compresă cu apă şi bicarbonat.

De asemenea înmuiaţi palmele sau picioarele în apă cu bicarbonat şi veţi transpira mai puţin.

Ca remedii pentru transpiratia urat mirositoare, dermatologii mai recomanda spalarea frecventa cu apa si sapun, epilarea axilelor, utilizarea antiperspirantelor si a deodorantelor medicale care se gasesc in farmacii, baile cu bicarbonat (care impiedica dezvoltarea microbilor) si utilizarea pudrei, pentru ca usuca pielea.

Mirosul neplăcut de la subraț sau al corpului nu este nociv pentru sănătate, dar știm cu toții că, uneori, poate fi stânjenitor. Câteva schimbări în programul zilnic pot contribui la îmbunătățirea acestuia.

Fă duș cel puțin o dată pe zi și utilizează un antiperspirant Rexona, pentru o senzație de piele uscată și prospețime.

Persoanele care transpiră abundent trebuie să evite alimentele care pot duce la acest efect.

Nu sunt recomandate condimentele picante care fac pe oricine să transpire, alcoolul sau cafeaua.

De asemenea dieta trebuie să conţină cât mai puţne grăsimi care pot cauza transpiraţia urât mirositoare.

Ceaiul de salvie cu muşeţel, dar şi ceaiul verde reduc cantitatea de transpiraţie“, mai spune dermatologul.

Dacă mirosul picioarelor este o problemă, poartă șosete din materiale naturale, schimbă-le zilnic și evită pantofii din materiale sintetice.