CEAIURILE MEDICINALE POT FACE RAU SANATATII CHIAR DACA SUNT SANATOASE.

De ce dauneaza ceaiurile medicinale sanatatii daca ele sunt ceaiuri santoase?

Ei bine un om sănătos nu are nevoie şi nici nu are voie să consume ceaiuri medicinale care au un efect terapeutic. Omul sănătos nu trebuie să se trateze, este un fapt simplu si de bun simt din punct de vedere medical.

"... Nici nu trebuie să fiţi medic pentru asta. De ce să va trataţi dacă sunteţi sănătos?" explica prof. univ. dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă.

Deși in principiu ceaiurile medicinale sunt sănătoase, aceasta ceaiuri medicinale nu pot fi consumate oricând și oricum deoarece pot face mai mult rău decât bine starii de sanatate a organismului.
ceaiurile medicinale wiki efecte secundare

Într-o zi, o cană, două de ceai este foarte bine venită cu condiţia să le alternăm, deci să nu bem în fiecare zi acelaşi tip de ceai.

Au existat situaţii clinice de pacienţi care s-au prezentat la medic cu o anumită patologie şi medicul stând de vorbă cu ei a constatat că consumasera un tip de ceai medicinal timp de 5-10 ani şi asta determina anumite reacţii adverse în timp.

Dacă este folosit o perioadă mai lungă de timp, ceaiul de sunătoare poate determina fotosensibilitatea, iar persoanele care consumă în fiecare zi acest ceai timp de mai mulţi ani, este posibil să prezinte erupţii pe piele.

Şi "banalul" ceai de muşeţel se poate transforma într-un duşman al sanatatii generand efecte adverse. Mușețelul este un tratament specific în special pentru afecţiunile digestive, insa dacă se consumă ceai de muşeţel în exces pot să apară perturbări ale florei intestinale. Cand spunem in exces, ne referim la 1 litru de ceai de muşeţel pe zi băut pe o perioada mai mare de 30 de zile.

Și ceaiul de coada calului are efecte benefice asupra organismului, fiind un bun diuretic și remineralizant totuși nu ceaiul de coada calului trebuie consumat în cure mai mari de 3săptămâni deoarece, spun medicii deoarece poate să apară un exces de siliciu care poate să ducă la depuneri de diverse cristale în organism și să se formeze ezocstoze.


MAI POTI CITI