CONSUMUL de cafea in exces dauneaza. "Otrava" din cafea este toxica si face rau

Consumul de cafea in exces dauneaza, ameteli dupa consumul de cafea, consumul de cafea avantaje si dezavantaje sau consumul de cafea afecteaza ficatul sunt cateva dintre dilemele oamenilor care vor sa afle daca "otrava" din cafea este toxica cu adevarat si ne face rau.

Raspunsul la intrebari de genul are consumul de cafea efecte negative sau consumul de cafea ce efecte secundare are, nu este insa unul simplu si definitiv.

Adevarul este undeva la mijloc. Cert este insa ca in general consumul de cafea in exces chiar dauneaza sanatatii.

Principalele semne ca am baut prea multa cafea, simptomele consumului excesiv de cafea sunt: starea de agitaţie, anxietate, iritabilitate, dar şi bătăi rapide ale inimii.
noi pareri cafea este toxica si face rau
Consumul ridicat de cofeină poate afecta ficatul, mai ales dacă luaţi des analgezice

Ficatul este un organ foarte rezistent care insa poate fi afectat negativ de consumul excesiv de cafea mai ales atunci când această băutură este combinată cu paracetamolul, dupa cum sugerează un studiu clinic efectuat în 2007 de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington.

Un alt efect secundar al consumului excesiv de cafea este faptul ca se poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale, cafeau in exces cauzand gastrita si ulcer.

Consumul de cafea NU este recomandat persoanelor cu gastrita, colita si ulcere.

Si nu in ultimul rand INSOMNIA! Cofeina continuta in cafea este una din cauzele insomniei. Insa acest efect secundar nu apare la toţi consumatorii de cafea, el depinde de toleranţa fiecărui individ la cofeină.

Cofeina are un timp de înjumătăţire (timpul în care cantitatea iniţială se reduce la jumătate) de 6 ore, ceea ce însemnă că ea este eliminată din sistem abia în 24 de ore.

Faptul ca otrava din cafea creste tensiunea arteriala este unul dintre miturile darmate de oamenii de stiinta.

Intr-un studiu realizat pe o durata de 12 ani pe 155.000 de asistente medicale, s-a aratat faptul ca cantitatile mari de cafea NU a indus o "crestere riscanta a tensiunii arteriale".

Studiile clinice anterioare au aratat deja asociatii statistic nesemnificative intre consumul de cafea si de hipertensiunea arteriala.

Efectul cafelei asupra morbiditatii si mortalitatii din cauza efectului sau asupra tensiunii arteriale este prea slab, si nu a fost studiat.

Printre efectele benefice ale consumului de cafea, desigur nu in exces, se numara si faptul ca acesta a scazut riscul de guta la barbatii de peste 40 de ani.

Intr-un studiu la care au participat peste 45.000 de oameni pe o perioada de 12 de ani, s-a evidentiat ca riscul de a dezvolta guta la barbatii de peste 40 a fost invers proportional cu cantitatea de cafea consumata.

Si nu in ultimul rand, un studiu medical longitudinal, relizat in 2009, a constatat ca bautorii moderati de cafea au risc redus de a dezvota dementa in plus fata de Alzheimer.

In concluzie, mare majoritate a studiilor clinice au doevedit faptul ca mitul otravii din cafea care este toxica este ... doar un mit.

Efectele unui consum moderat zilnic de cafea sunt preponderent pozitive pentru santatea noastra.

Doar consumul excesiv de cafea poate da uneori efecte secundare asupra starii de sanatate.


MAI POTI CITI