Pareri cele mai bune TRATAMENTE ALTERNATIVE in AUTISM. Alimente interzise copiilor cu autism.

Iată care sunt terapiile si tratamentele complementare și alternative în tulburarea de spectru autism care beneficiaza de opinii si comentarii pe forumuri si grupuri de discutie.

a) Terapia cu plante medicinale la copii cu autism

Potrivit studiilor cercetătorilor, terapia cu medicamente pe bază de plante în combinație cu terapia convențională poate îmbunătăți starea de sănătate a copiilor cu autism.

Conform unui articol de pe National Center for Biotechnology Information există 32 de medicamente din plante care au efecte farmacologice și care oferă următoarele avantaje bolnavilor și anume: cresc imunitatea și memoria, calmează stările de nervi, au efect benefic asupra tractului gastrointestinal.

opinii tratamente alternative cu rezultate copii cu autism

b) Suplimente eficiente în tulburarea de spectru autism

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că există o legătură între anumite simptome de autism și lipsa de acizi grași Omega-3.

Acestia au sugerat că prin administrarea de suplimente de acizi grași Omega-3 la bolnavii de autism se pot ameliora simptomele.

Suplimentarea cu coenzima Q10 reduce stresul oxidativ la copiii cu autism conform unui studiu de pe ncbi publicat în luna iulie 2018.

c) Masajul terapeutic în tulburarea de spectru autism

Masajul este o terapie care ajută în eliminarea unor simptome caracteristice tulburării de spectru autism. Terapia prin masaj este mai eficientă în combaterea simptomelor de autism decât cititul poveștilor.

Există o serie de grupe alimentare care agravează vizibil și clar tulburările fizice și comportamentale ale copiilor cu autism.

Lista alimente care trebuie COMPLET evitate în alimentația copiilor cu autism

1) ZAHĂRUL și dulciurile – reprezintă dușmanii de temut ai acestor copii diagnosticati cu autism– producând agitație, fragmentarea gândirii, tulburări de atenție și concentrare și MAI ALES AGRESIVITATE!!

Părinții care au reușit să NU mai dea zahăr și dulciuri copiilor au observat diferența clară in comportamentul acestora.

Problema cu acești copii este că au glandele suprarenale extrem de slăbite și fac hipoglicemie foarte ușor, la cel mai mic stres – de aceea AU POFTĂ DE DULCIURI ȘI ZAHĂR. Dar fructele foarte dulci și mierea de albine îi pot ajuta să se echilibreze in mod sanatos si eficient.

De asemenea, produsele de susținere a suprarenalelor sunt ESENȚIALE în tratamentul lor.

2) LACTATELE, în special cele de vacă – sunt ”dușmanii nr 2” ai acestor copii – care au cu toții tulburări intestinale importante ȘI NU POT DIGERA sub nici o formă lactatele – indiferent de forma lor (oricum, aceste alimente NU pot fi digerate de corpul omenesc și am un întreg articol despre acest subiect).

Lactatele produc mucus și blochează sinusurile și limfaticele capului, produc răceli, otite, tulburări de vedere și de auz acestor copii.

În plus, lactatele constipă, afectează tiroida și duc la creșterea în greutate. Sunt alimente importante de evitat.

3) PROTEINELE ANIMALE – trebuie reduse la minim, folosindu-se în special proteine mai ușor de procesat și digerat (pește, curcan, pui de țară) și ouă de prepeliță.

Se va evita carnea de vacă, de porc, de oaie, produsele tip mezel sau alte preparate (care au acid benzoid și sulfiți – ca și substanțe conservante, precum și cantități exagerate de sare).

4) CONSERVE – sub orice formă, în orice fel de ambalaj și cu orice fel de aditivi adăugați acest tip de alimente nu trebuie consumate de copii diagnosticati cu autism.

Topicuri semantice asociate subiectului: autism tratament naturist, autism inalt functional, autism inalt functional, autism cauze spirituale.


MAI POTI CITI