APA MICELARA este PERICULOASA. Apa MICELARA definitie WIKI ce este.

Noi studii arata ca apa micelara poate dauna sanatatii pielei  tale. Si aici vorbim de toate apele micelare fie ele de la Bioderma, Garnier, Nivea, Avene, Gerovital etc, fara nicio discriminare.

Definitie ce este apa micelara: Miceliile din apa micelara sunt particule care captează particulele de murdărie. Miceliile sunt în esență molecule surfactante sau de tip ulei în apă.

Conform wiki-ului, surfactanții, numiți și tenside, sunt substanțe tensioactive, care micșorează tensiunea superficială a lichidelor, favorizând dispersia altor substanțe care în mod normal nu se dizolvă în lichidul respectiv.

Practic, o micela are un capat cu proprietati hidrofile, care atrage apa, si un capat sub forma de coada, cu proprietati hidrofobe, care atrage uleiurile.
pareri apa micelara beneficii contraindicatii efecte adverse

Separate, toate aceste fragmente se numesc molecule tensioactive si sunt prezente in multe dintre produsele cosmetice folosite pentru demachiere.

Apa micelară este un produs folosit în rutina de îngrijire a multor femei si care este promovat din ce in ce mai puternic.

Apa micelara poate fi folosită atât pentru demachiere, cât și pentru tonifierea pielii.

Dar dacă este atât de apreciata și folosită, unde apar problemele cu apa micelara?

Ei bine, problema nu este neapărat apa micelară în sine, ci mai degrabă felul în care aceasta rămâne pe piele, întrucât nu este genul de produs cosmetic care să necesite clătire.

Chiar mulți oameni pot tolera o cantitate mică de surfactant care să rămână în urmă pe piele, unele persoane cu piele sensibilă nu o vor face.

Surfactanții nu sunt, teoretic foarte periculoși pentru piele – asta dacă nu esti o persoana care are tenul sensibil sau uscat.

Un ingredient al apelor micelare la care trebuie să ai grijă în acest sens este infamul sodium lauryl sulfate (prescurtat SLS).

Când vine vorba de apa micelară, unul din pericole apare in principal din cauza surfactanților care rămân pe piele.

Aceștia surfactanti pot bloca următorul pas în rutina de îngrijire a pielii (de exemplu, dacă urmează să folosești o cremă hidratantă, aceasta nu va mai fi la fel de eficientă) și chiar să favorizeze apariția coșurilor.

Pentru a evita aceste riscuri, cel mai bine este să îți speli pur și simplu fața cu apă după folosirea apei micelare (chiar dacă pe etichetă scrie altceva), potrivit doctorului dermatolog Sam Buntig.

Dacă nu vrei să renunți la folosirea apei micelare, o poți încorpora într-un proces mai amplu de îngrijire a pielii. Ce presupune asta?

Ca după folosirea apei micelare, să utilizezi un gel sau o spumă de curățare înainte de aplicare oricăror alte creme hidratante pe piele.

In plus, este indicat să te ții departe de apele micelare care au în compoziția lor uleiuri esențiale și parfumuri – cu cât sunt mai puține ingrediente in compozitgie, cu atât mai bine pentru sanatatea pielei tale.

O apa micelara naturala buna pe care va o recomandam este: Apa Micelara 200ml de la APITERRA. O apa micelara cu laptisor de matca despre care puteti citi mai multe AICI!