Frunzele de DAFIN pareri forumuri proprietati: combat diabetul, insomnia, colesterolul mare

Sa ne facem o parere despre frunze de dafin proprietati, frunze de dafin proaspete ceai, frunze de dafin cu ulei de masline pentru varice, o planta destul de discutata pe forumurile de remedii naturiste.

Din antichitate, chiar marele Hipocrate considera ceaiul din frunze de dafin fiind un remediu pentru profilaxia epidemiilor de holeră și malarie. 

Astăzi, se consideră că frunzele de dafin pot detoxifia organismului, îl protejează de infecții bacteriene, vindecă rănile și scad nivelul ridicat de zahăr din sânge, ducând la o bună gestionare a diabetului.
frunze de dafin ceai pareri forumuri remedii naturale

Mai mult chiar, ceaiul din foi de dafin contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii, reduce inflamația, atenuează problemele respiratorii, optimizează digestia și previne anumite tipuri de cancer.

Frunzele de dafin au un impact puternic asupra sistemului gastrointestinal, avand totodata efect diuretic si emetic (antivomitiv).

Frunzele de dafin fi utilizate in caz de intoxicatie, ajutand organismul sa elimine substantele toxice din sistem.

Substantele active din dafin amelioreaza crampele abdominale, calmeaza simptomele sindromului de colon iritabil si stimuleaza digestia.

De asemenea, te scapă de gazele intestinale, de stresul premenstrual, de cistită, slăbiciune, oboseală, suprasolicitare musculară.

Frunzele de dafin se folosesc dacă îți lipsește energia, dacă te chinuie artrita, dacă ai dureri de cap, dacă reții lichide, dacă ai spasme musculare.

Mai mult chiar frunzele de dafin iti pot mentine podoaba capilara frumoasa si sanatoasa.

Prepara o infuzie cu foi de dafin si foloseste-o pentru a-ti clati parul.

Vei observa ca matreata va deveni o simpla amintire, iar parul nu va mai cadea la fel de mult.

Metoda corecta de prepararea cei din frunze de dafin

30 g frunze de dafin uscate și apă.

Fierbeți apa într-un ceainic, în momentul de clocotire, adăugați frunzele și mai lăsați 2, 3 minute.

Stingeți focul și acoperiți.

Așteptați să se răcească natural, apoi adăugați in ceaiul de dafin lămâie, miere și savurați.