GARGARA cu ulei de COCOS pareri bune reducerea placii bacteriene in GINGIVITE

Gargara cu ulei de cocos este o practica bine apreciata in medicina traditionala Ayurvedica unde era recomandata din vechime pentru beneficiile derivate din proprietatile sale detoxifiante.

Parerea medicilor stomatologi este ca gargara cu ulei de cocos poate fi inclusa cu usurinta din rutina ta zilnica si nu este deloc costisitoare.

Tot ce trebuie sa faci este sa iei in gura o lingura cu ulei de cocos si sa clatesti gura timp de aproximativ 20 de minute.

Desigur, s-ar putea sa nu poti tine de prima data uleiul in gura timp de 20 de minute, insa poti incepe progresiv, de la 5 minute.
pareri gargara cu ulei de coocs recomandari forumuri stomatologice

De curand cercetatorii au analizat cat de bun este uleiul de cocos in reducerea placii bacteriene de la nivelul gurii, care conduce la aparitia gingivitei si a altor inflamatii la nivelul gurii.

La studiul publicat in revista medicala Nigerian Medical Journal au participat 60 de persoane cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, varsta la care incepe sa apara gingivita.

Apoi s-au urmarit rezultatele dupa o zi, 7 zile, 15 zile, respectiv 30 de zile de aplicare a tratamentului cu ulei de cocos.

In final s-a analizat indexul placii bacteriene si al sanatatii gingiilor, cifrele indicand o imbunatatire semnificativa a sanatatii orale odata cu trecerea timpului la subiectii care faceau gargara cu ulei de cocos, inca din a saptea zi de utilizare.

Unul dintre principalele motive pentru care uleiul de cocos este benefic in reducerea placii bacteriene de la nivelul gurii este calitatea acestuia de agent antimicrobian.

Avand proprietati antibacteriene, gratie continutului de acid lauric uleiul de cocos, prin gargara, acopera o suprafata mare la nivelul gurii, formand o pelicula care, in amestec cu saliva, curata foarte bine, asemenea unui sapun.

VEZI AICI MAI BUNE PRETURI ULEI DE COCOS

In timpul celor patru saptamani de urmarire a modului in care gargara cu ulei de cocos actioneaza pentru mentinerea sanatatii gurii, cercetatorii nu au descoperit niciun efect advers.

Studiile clinice vor continua insa, pentru a descoperi mai multe despre calitatile pe care le are uleiul de cocos in mentinerea unei igiene orale bune.