Nicolae Hancu DIETA pentru pierdere mai mare în greutate. Forum abecedar de nutritie.

Conform abecedarului de nutritie a doctorului Nicolae Hancu dintre toate intervenţiile asupra dietei, consumul de iaurt a fost corelat în cea mai mare măsură cu reducerea greutăţii, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

WIKI Prof. dr Nicolae Hancu este membru titular al Academiei de stiinte Medicale din Romania, un corp profesional de elita, constituit din personalitati recunoscute pentru contributia lor la dezvoltarea aspectelor teoretice si practice ale biomedicinei, medicinei clinice, sanatatii publice, disciplinelor farmaceutice si tehnologiilor medicale.

Principalele topic-uri referitoare pe forumuri sunt: Nicolae Hancu dieta, Nicolae Hancu carti, Nicolae Hancu contact, Nicolae Hancu tratat diabet, Nicolae Hancu biografie si desigur abecedar de nutritie Nicolae Hancu
pareri beneficii iaurt dieta de slabire abecedar de nutritie

Revenind la sfaturile privind dieta ideala pentru slabire, dr. Hancu este de parere ca in general consumul frecvent de iaurt, în cadrul unei diete controlate caloric, este asociat din punct de vedere nutritional cu o pierdere mai mare în greutate, îndeosebi la nivelul ţesutului adipos abdominal, fiind benefic şi în reducerea riscului de acumulare ponderală şi obezitate.

Iaurtul, fiind generos în beneficii şi echilibrat caloric, este o alegere sănătoasă şi pentru gustările dintre mese.

IAURTUL ne oferă in plus un aport crescut de calciu, având un impact pozitiv asupra echilibrului energetic.

De asemenea, calciul şi ceilalţi nutrienţi din compozitia iaurtului (ex. proteine, peptide bioactive, aminoacizi şi acizi graşi cu lanţ scurt) sunt cunoscuţi pentru facilitarea pierderii de greutate şi a diminuării ţesutului adipos.

Nu trebuie să uităm că proteinele din lactate inhibă pofta de mâncare şi stimulează mecanismele reglatoare care semnalizează satietatea.

Chiar în condiţiile unei diete de tip vestic, care include alimente concentrate în grăsimi, zaharuri, sare, consumul de iaurt s-a demonstrat a fi benefic pentru menţinerea greutăţii corporale normale.

De asemenea, în plus faţă de laptele din care este făcut, iaurtul furnizează bacterii lactice active, care contribuie la menţinerea unei flore intestinale normale.