Pareri cata APA trebuie sa BEM pe zi ca sa ne ajute sa SLABIM rapid.

Topicuri asociate articolului: beneficiile consumului de apa alcalina, consumul de apa creste tensiunea arteriala, consum de apa in functie de greutate, consumul de apa ajuta la slabit.

Consumul de apa, potrivit parerilor expertilor, poate face organismul sa arda mai multe calorii.

Cele mai multe studii medicale au analizat efectul pe care il are consumul unei cantitati de 0,5 litri de apa.

In cadrul unei diete normale de slabire, cu circumstante normale in ce priveste efortul fizic si climatul, urina eliminata de adultii sanatosi este de aproape 500 ml pe zi.
foum pareri consumul de apa ajuta la slabit

Asa ca nutritonistii recomanda in sfaturile lor un aport total de lichide de 3 litri, in cazul barbatilor, si de 2,2 litri, in cazul femeilor, considerant aceste cantitati ca fiind adecvate.

Unul dintre aceste studiile nutritionale arata ca acest consum zilmnic de apa creste numarul de calorii pe care le ardem, care este cunoscut sub numele de cheltuieli energetice de repaus.

Unul dintre studiile clinice a fost de parere ca, atunci cand este combinat cu o dieta hipocalorica, consumul a 500 ml de apa inainte de fiecare masa duce la o scadere si mai mare in greutate decat daca persoana ar tine doar dieta hipocalorica respectiva, iar aceste rezultate s-au observat la adultii de varsta mijlocie si la cei de varsta a treia.

Mai mult, oamenii de stiinta au observat ca numarul de kilograme eliminate a fost mai mare in cazul grupului de persoane care au consumat apa, decat la cele care nu au baut apa.

Alte studii indica faptul ca, prin consumul de apa inainte de mese, se reduce pofta de mancare.

Acest lucru nu este un simplu mit, pentru ca exista cercetari care au gasit anumite trasaturi adevarate in acest caz, insa lucrurile sunt valabile mai ales in cazul adultilor varstnici si al celor de varsta mijlocie.

S-a aratat ca prin consumul de apa inainte de micul dejun, s-a redus cantitatea de calorii consumate in timpul mesei cu pana la 13%.

Faptul ca exista dovezi stiintifice ale eficientei si necesitatii consumului de apa, ai un motiv in plus pentru a te hidrata corespunzator, mai ales daca urmezi o dieta de slabire si vrei sa scapi de cateva kilograme in plus.

ATENTI! Un aport mai mare de lichide decat cel de mentionat sus (3 l la barbati si 2,2 l la femei) nu are niciun fel de beneficii pentru sanatate, exceptie fiind cazul in care se doreste prevenirea dezvoltarii pietrelor la rinichi, spun in unanimitate cercetatorii.

Desigur, poti bea apa cand vrei tu. Insa in anumite momente, aceast consum regulat de apa are un impact si mai puternic asupra organismului.

De pilda, daca bei un pahar cu apa cu o jumatate de ora inainte de masa, sunt sanse mari sa consumi cu pana la 90 de calorii mai putin in timpul mesei, intrucat apa iti scade apetitul.

Daca bei apa cu 30 de minute inainte de fiecare masa, poti reduce aportul caloric zilnic cu pana la 270 de calorii.