SKINOREN crema pareri forumuri: acid AZELAIC cu bun efect antimicrobian şi comedolitic

Parerea comentariilor despre crema SKINOREN impotriva acneei, de forumurile despre tratamente acnee eficiente si fara efecte adverse:
i) Utilitatea produsului: 4,30 din 5

ii) Functioneaza produsul asa cum este descris: 4,10 din 5

iii) Este produsul usor de utilizat: 4,20 din 5

iv) Este produsul de calitate buna: 4,30 din 5

v) Este produsul orientat spre cineva ca mine: 4,10 din 5

vi) Au avut altii o experienta buna cu SKINOREN: 4,40 din 5

Conform prospectului, Skinoren cremă conţine ca substanţă activă acid azelaic şi aparţine grupului de medicamente anti-acnee preparate pentru utilizare (cutanată) externă.
Skinoren crema anti-acnee pareri forumuri tratamente acid azelaic

Skinoren cremă este utilizată pentru tratamentul acneei vulgare şi a melasmei Acest medicament reduce şi dezvoltarea celulelor cutanate aspre şi rezistente care obturează(astupă) porii pielii, determinând formarea punctelor negre şi albe.

Skinoren este un medicament foarte puternic si eficient impotriva acneei care de-a lungul timpului s-a dovedit a fi tratamentul potrivit in foarte multe cazuri de acnee in diferite stagii, eliminand-o permanent.

Skinoren este tratamentul pentru acnee indicat în formele uşoare şi moderate. Contine acid azelaic, care are efect antimicrobian şi comedolitic.

Durata de utilizare a Skinoren crema poate varia de la persoana la persoana si, de asemenea, depinde de severitatea afectiunii pielii. Durata tratamentului depinde de pacient si de afectiunea tratata.

La pacientii cu acnee se observa o îmbunatatire dupa 4 saptamâni de tratament Pentru a obtine cele mai bune rezultate Skinoren crema trebuie utilizata pe o perioada de câteva luni.

La pacientii cu melasma, perioada minima de tratament este de 3 luni. Pentru a obtine cele mai bune rezultate Skinoren crema trebuie utilizata cu regularitate.

Tratamentul cu  se aplică de două ori pe zi, în strat subţire, iar efecte se observă în patru săptămâni. Tenul este curat și luminos.

Modul de utilizare Skinoren Crema

Înainte de utilizarea Skinoren cremă, pielea trebuie curăţată bine cu apă, iar apoi uscată. Se poate utiliza
un agent de curăţare uşor.

Nu folosiţi pansamente sau ambalaje aer-apă etanşe (ocluzive), şi spălaţi-vă pe mâini după aplicarea cremei.

Dozele recomandate şi frecvenţa utilizării

Skinoren cremă se aplică pe zonele afectate ale pielii de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) şi se masează uşor pe piele. Aproximativ 2,5 cm de crema, care este egală cu 0,5 g (1 inch) cremă, este suficientă pentru întreaga faţă.

În caz de iritare a pielii, se reduce cantitatea de cremă sau frecvenţa de utilizare la o dată pe zi, până când iritaţia dispare. Dacă este necesar, trebuie să se întrerupă tratamentul pentru câteva zile

Nu este necesară ajustarea dozelor la copii cu vârsta de 12-18 ani pentru tratamentul acneei.

Urmatoarele reactii adverse pot sa apara în timpul tratamentului cu Skinoren crema. Acestea se refera numai la pielea din zona de aplicare:

a) Reactii adverse Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10): Arsura, mâncarime (prurit), eritem la locul de aplicare

b) Reactii adverse Frecvente (afecteaza 1 pâna la 10 utilizatori din 100): deboree, acnee, depigmentarea pielii, parestezie, dermatite, discomfort, edeme la locul de aplicare,

c) Reactii adverse Mai putin frecvente (afecteaza 1 pâna la 10 utilizatori din 1000): cheilite, vezicule, eczeme, rani, elcere pe piele la locul de aplicare.

Skinoren crema ingrediente compozitie:

- Substanta activa este acidul azelaic. (Fiecare gram de Skinoren crema contine 200 mg acid azelaic).

- Celelalte ingrediente sunt: acid benzoic (E210), arlatone 983S, cutina CBS, octanoat de cetearil, propilenglicol, glicerol 85%, apa purificata.