TOP alimente INTERZISE in CONSTIPATIE

Inainte de a ne facem o parere despre alimentele care ne fac foarte rau in constipatie va spunem ca simptomele frecvente de constipație trebuie luate în serios, iar un prim pas pe care trebuie să-l facem este să acordam mai multă atenție alimentației și să facem multă mișcare.

Unele alimente sunt sărace în fibre alimentare și pot să încetinească foarte mult procesul de digestie.

Ca să funcționeze la parametrii optimi sistemul nostru digestiv are nevoie de alimente bogate în fibre, multă apă și nutrienții necesari care sunt transformați în hrană pentru toate organele corpului.

Chiar si emoțiile puternice negative prin care trecem, stresul zilnic își pun amprenta asupra întregului organism și, în special, asupra sistemului digestiv.
lista alimente care fac rau in constipatie

TOP ALIMENTE INTERZISE IN CONSTIPATIE

a) CARNEA. Nutritionistii sunt de parere ca un consum ridicat de carne îngreuneză foarte mult digestia și predispune la constipație.

Ca să nu cauzeze probleme, consumă mai puțină carne, evită prăjirea ei și asociaz-o întotdeauna cu salată de verdețuri sau legume la abur.

Acestea vor asigura fibre și enzime care ajută procesul de digestie și împiedică apariția constipației.

b) ALIMENTE PRAJITE. Chiftelele, şniţelele, gogoşile şi toate alimentele de tip fast-food au un conţinut mare de grăsimi, iar prin prăjire ele devin foarte greu de digerat pentru stomac.

Atunci când alimentele se mișcă lent în colon, conținutul de apă scade, ele devin uscate și eliminarea va fi foarte dificilă.

Prin urmare, un prim lucru pe care îl poți face pentru tine este să elimini prăjelile din meniu ca să nu înrăutățești mai mult problema constipatiei cu care te confrunți.

c) PRODUSELE LACTATE Printre alimentele care constipă se numără și consumul mare de brânză și lapte.

Dacă știi că exagerezi cu consumul acestor alimente, încearcă se reduci cantitățile ca să vezi cum te simți.

d) OUALE. Consumul de ouă nu iti face bine atunci când ești deja constipată.

Dar, dacă optezi pentru o omletă în care să adaugi spanac, dovlecei, ceapă și pe care să o consumi împreună cu o salată de crudități (verdețuri sau de roșii) atunci furnizezi un plus de fibre care pot să ajute sistemul digestiv să funcționeze bine.

Parerea noastra este ca problemele digestive care îşi fac apariţia au o legătură directă cu alegerile noastre zilnice în ceea ce privește alimentația sau stilul de viață.