TRATAMENT naturist pentru Constipatie acuta si cronica la copii si bebelusi

Cateva idei certificate de medicii naturopati de tratamente naturiste pentru constipatie la copii de 2, 3, 6 luni pana la varsta de 3 ani de zile.

Trebuie in primul rand sa stiti ca principala cauza a constipatiei la bebelusi sugari, o reprezinta introducerea alimentelor solide in meniul sugarului.

Insa, pe langa diversificarea alimentatiei la bebelusi, si dietele sarace in fibre sau dietele care contin foarte multe lactate: iaurturi, branza, lapte, pot fi cauza constipatiei bebelusului.

Rareori apare constipatia in cazul bebelusilor alaptati, intrucat laptele de san este perfect echilibrat din punct de vedere al nutrientilor, ceea ce face ca scaunul sa fie moale si usor de eliminat.

Atunci cand cel mic este constipat, alimentatia sugarului si mamei sunt primele care trebuie analizate. Inainte de a schimba tipul de lapte sau de a schimba alimentatia mamei, trebuie stabilit daca bebelusul este cu adevarat constipat.
tratamente naturiste bune pentru constipatie la copii

Simptomele constipatiei la sugari pot aparea si in urma unei afectiuni care poarta numele de peristaltism lent (peristaltismul este miscarea de contractie si relaxare a musculaturii stomacului si intestinului, care face ca alimentele sa fie impinse de-a lungul tubului digestiv). Pentru asta va trebui sa apelati la ajutorul unui medic.

Inainte de a aplica un anumit tratament sugarului care sufera de constipatie, este recomandabil sa consulti medicul specialist pediatru!!!

In cazul unui bebelus care a trecut pe alimente solide, intreaba medicul daca poti adauga in bolul de lapte cu cereale pe care copilul il mananca la micul dejun, cateva linguri cu piure de prune sau daca ii poti da doua linguri de suc de prune.

Fructele si legumele, bineinteles, in cantitati mici, pot face si ele minuni, oferind copilului necesarul de fibre. De asemenea, hidratarea este foarte importanta: sugarul trebuie sa bea cat mai multe lichide, inclusiv apa plata.

Pentru sugarul cu varsta sub 4 luni de zile, poti incerca sa ii dai 60 de grame de suc diluat de fructe, de tipul grapefruitului sau prunelor sau merelor cu prune, de doua ori pe zi.

Consulta-te intotdeauna cu medicul specialist cu privire la administrarea tratamentelor pentru constipatie sugarilor mai mici de patru luni.

Pentru sugarii cu varsta peste 4 luni poti incerca alimente ca prunele, caisele, piersicile, perele, mazarea sau spanacul.

Sucul de mere sau de prune este un tratament eficient in constipatia acuta si cronica la copii

Sucul de fructe reprezinta cea mai la indemana si simpla metoda naturista de combatere a constipatiei la copii mici.

Chiar daca orice fel de suc de fructe (facut proaspat) este bun, cel de prune sau mere au proprietati diuretice mai mari.

In general, e bine sa stim ca din categoria fructelor natural-laxative fac parte piersicile, caisele, prunele si perele.

Tratamentul medicamentos al constipatiei la copii presupune administrarea de laxative. Doza prescrisa de medicul pediatru depinde de varsta copilului si de severitatea problemei.

Se pot utiliza pentru rolul adjuvant si probioticele - microorganisme vii cu efecte pozitive asupra sanatatii.

Uleiul de in are excelente proprietati laxative, si este in plus si o sursa valoroasa de acizi omega 3.

Uleiul de in, spre deosebire de cel mineral care aluneca de-a lungul intestinului, luand cu el si vitaminele, este un nutrient care faciliteaza absorbtia vitaminelor.

Doza care se administreaza sugarilor este de 1 lingurita de ulei de in pe zi, prescolarii pot lua 2 lingurite pe zi, iar copiii mai mari si adultii pot lua 1 lingura de ulei de in pe zi.