ALBASTRU de METILEN: parerea cercetatorilor e ca poate inversa IMBATRANIREA

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland din SUA sunt de parere ca ALBASTRUL de METIL poate inversa eficient simtomele progeriei (boala îmbătrânirii premature) sau chiar a îmbătrânirii normale.

Pacientii cu progeria au trasaturi fizice specifice, printre care se numara ochii proeminenti, nasul si buzele subtiri, barbie de mici dimensiuni si urechi proeminente.

Progeria cauzeaza pierderea parului (alopecia), pielea imbatranita, anomalii articulare si subtierea stratului de grasime subcutanata. Boala nu afecteaza dezvoltarea intelectuala sau motorie.
albastru de metilen pareri forum efecte adverse contraindicatii

Potrivit studiului efectuat la Universitatea din Maryland, doze mici de albastru de metilenă pot anula daunele provocate celulelor de efectul genetic stimulator al progeriei.

Efectele benefice ale albastrului de metilenă au loc cu o viteză şi fiabilitate pe care oamenii de ştiinţă o consideră a fi cu adevarat “miraculoasa”.

Echipa de cercetatoi de la Maryland a descoperit că progeria afectează mitocondriile, care sunt propulsoarele celulei, stimulându-le să se inflameze, fragmenteze şi să aibă alte defecţiuni.

Uimitor a fost când oamenii de ştiinţă au observat că simptomele progeriei pot fi inversate în mai puţin de 8 săptămâni cu ajutorul albastrului de metil.

Albastru de metil a fost produs pentru prima dată în 1876.

Albastrul de metil a fost folosit ca o soluţie antibacteriologică, pentru tratamentul plăgilor de psoriazis şi a altor boli, în cazurile de intoxicaţi cu cianură şi chiar pentru a curăţa acvariile, deoarece toxicitatea sa este atât de redusă încât nu afectează icrele.

Albastrul de metil dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală, împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii.

Cu o toxicitate redusă, albastrul de metil este tolerat în tratamentele de lungă durată, ajutând la ţinerea sub control a infecţiilor urinare produse de cele mai rebele bacterii.

Insa... multor pacienti tratati cu albastru de metilen le-au displăcut efectele sale secundare – urina se făcea verde și albul ochilor albastru.

In concluzie, cercetatorii americani pe viitor sa vada dacă albastru de metilen poate repara efectele specifice ale progeriei în diferite tipuri de celule, cum ar cele osoase, ale piele, celulele cardiovasculare şi altele.

Pe lângă asta, unele echipe vor începe studiile clinice la celulele umane.