LUNA in care te-ai nascut creste RISCUL de a MURI din cauze CARDIOVASCULARE

Oamenii de stiinta sunt de parere ca persoanele născute în anumite anotimpuri au un risc crescut de a muri din cauze cardiovasculare.

Un studiu la care au participat si cercetatori de la Facultatea de sănătate publică din cadrul Harvard. a identificat cele mai periculoase anotimpuri care predispun la decese din cauze de boli cardiovasculare.

Persoanele născute primăvara şi vara prezintă un risc uşor mai ridicat de deces prematur provocat de afecţiuni cardiovasculare, reprezinta opinia cercetătorilor într-un nou studiu, potrivit Press Association.
luna de nastere si rriscul de deces din cauza de boli de inima

Studiul stiintific, publicată în British Medical Journal (BMJ), si la care au participat 116.911 de femei, sugerează că persoaneele născuţe în perioada martie-iulie prezintă o probabilitate cu circa 9% mai mare de a deceda în urma unor afecţiuni cardiovasculare în comparaţie cu cei născuţi în noiembrie.

Femeile, cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani la debutul studiului, au fost monitorizate în medie timp de 38 de ani.

În acest interval de timp, s-au produs 8.360 de decese cauzate de boli cardiovasculare, printre care tulburări cardiace şi la nivelul vaselor de sânge.

În rândul persoanelor născute în aprilie au existat mai multe decese din cauze cardiovasculare decât în cazul celor născuţi în decembrie, în rândul cărora numărul deceselor a fost cel mai mic.

Descoperirile şi-au păstrat valabilitatea şi atunci când in studiu au fost luaţi în calcul factori susceptibili de a influenţa rezultatele – precum statutul socioeconomic al femeilor.

Motivele pentru variaţiile riscului de boli cardiovasculare în funcţie de data de naştere NU sunt foarte bine înţelese, dar ar putea include expuneri prenatale şi postnatale precum: fluctuaţii sezoniere în ceea ce priveşte disponibilitatea nutriţională, cauze infecţioase şi inflamatorii, nivelul temperaturilor, nivelul de poluare atmosferică şi cantitatea de lumină solară disponibilă.