Medicul Mircea Beuran acuzat ca A DAT FOC unei femei pe masa de operatii

Posibil ca de malpraxis a doctorului Mircea Beuran a dat foc unei paciente în sala de operație scrie pe Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu!

UPDATE! Cum a păcălit USR-ul Ministerul Sănătății să îl distrugă pe prof. Beuran: "Eram în mașină, la 5 minute de spital, când am fost anunțat, telefonic, că pacienta arde, câmpurile operatorii s-au aprins, că a fost scoasă din sala compromisă și dusă într-o altă sală!" www.evz.ro Exclusiv. Prof. Beuran, primele declarații: „Îl voi acționa în instanță pe deputatul USR”

La terminarea operației a fost anunțat evenimentul la managerul general, la directorul medical, la responsabilul chirurg de bloc operator, precum și la familia pacientei. Nu s-a mușamalizat absolut nimic.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat, într-un comunicat de presă emis de minister, că exista riscul mușamalizării cazului femeii care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca și a acuzat chirurgii implicați că refuză să coopereze cu echipa de control venită de la Ministerul Sănătății.

"Din spusele asistentelor rezultă faptul că, doctorul Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc”, mai scrie deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Doctorul Mircea Beuran pareri negative de malpraxis


Potrivit comunicatului ministrului Victor Costache, încă de ieri seară o echipă a Inspecţiei Sanitare a DSP Bucureşti a demarat un control la Floreasca.

A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenţia chirurgicală şi s-au consemnat declaraţiile unei părți din personalul implicat în incident.

Cei care nu au fost prezenți la groaznicul eveniment la controlul de vineri seară, vor fi audiați luni.

Potrivit deputatului USR, „acest incident teribil se pare că a fost inițial mușamalizat de către Direcția de Sănătate Publică București unde Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, filieră PSD”.

De asemenea, precizează el, „Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, nu i-a luat nicio declarație chirurgului Beuran cel care a fost mâna 1 pentru această intervenție chirurgicală”.

Un alt demers luat în calcul de Victor Costache este implicarea unor specialişti de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operaţii de la Floreasca funcţionează la parametri normali şi dacă personalul medical a fost instruit în legătură cu funcţionarea acestor echipamente.