Noi pareri medicale: Consumul a 3 pahare de SAMPANIE pe săptămână previne DEMENTA

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Reading sunt de parere ca sampania are un efect neaşteptat asupra sanatatii creierului. 

Astfel, consumul a 1-3 pahare de şampanie pe săptămână ar putea preveni pierderile de memorie asociate cu înaintarea în vârstă, ducând totodată la întârzierea bolilor degenerative precum demenţa.

Dementa este cauzata de deteriorarea celulelor creierului. Acest prejudiciu interfereaza cu capacitatea celulelor de a comunica intre ele.

Cand celulele creierului nu pot comunica in mod normal, gandirea, comportamentul, memoria si sentimentele sunt afectate.
beneficiile sampaniei in prevenirea dementei

Compuşii fenolici care se găsesc în şampanie pot îmbunătăţi memoria spaţială care este responsabilă pentru reţinerea informaţiilor legate de mediu şi orientare. 

Specialistii au explicat că aceşti compuşi fenolici, care sunt mai concentraţi în şampanie decât în vin, modifică proteinele asociate cu acea capacitate care îi permite creierului să stocheze amintiri.

Studii anterioare au scos la iveală faptul că aceleaşi proteine se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă făcând ca stocarea amintirilor să se realizeze mai puţin eficient.

Acest lucru contribuie la slăbirea memoriei odată cu înaintarea în vârstă şi la apariţia tulburărilor neurodegenerative.

Deoarece şampania încetineşte procesul de deteriorare a proteinelor în cauză, cercetătorii cred că ea ar putea ajuta la prevenirea problemelor de memorie care apar odată cu îmbătrânirea.

ATENTIE INSA! Oamenii de ştiinţă au notat că oamenii ar trebui să consume alcool în mod responsabil, adăugând că 3 pahare de şampanie pe săptămână sunt suficiente pentru a iniţia îmbunătăţirea memoriei.