Pareri CIRCULATIA periferica deficitara. Forum circulatia PERIFERICA dex ce este.

Circulatia periferica picioare reci solutii, circulatia periferica deficitara simptome sau tratament pentru circulatia periferica la picioare sunt doar cateva dintre subiectele abordate pe forumurile medicale.

Ce este circulatia periferica deficitara

Boala arteriala periferica este consecinta ingrosarii peretelui vascular arterial pana la obstructie. Afecteaza prevalent unul sau ambele membre inferioare.

Cauza frecventa este ateroscleroza: depunerea de lipide (colesterol „rau”), calciu, tesut fibros etc., cu formarea de depozite (placi ateromatoase).

Dupa afectiunile coronariene si cerebrale, Boala arteriala periferica ocupa locul al treilea ca incidenta a manifestarilor aterosclerozei.
pareri circulatia periferica deficitara la picioare tratament naturist

Boala arteriala periferica poate fi si consecinta altor boli ca displazia fibromusculara, vasculita, trauma.

Circulatia periferica deficitara apare cand fluxul de sange necesar functionarii normale a tesuturilor dintr-o anumita parte anatomica a corpului (alta decat creierul si zona inimii) este diminuat.

Sub aspect patologic, circulatia periferica deficitara este consecinta, in primul rand, a bolii arteriale periferice (BAP) si a insuficientei venoase cronice.

Solutii la indemana pentru stimularea circulatiei periferice deficitare

Principala masura impotriva evolutiei acestor boli este adoptarea unui regim igienico-dietetic sanatos, care presupune:
 • renuntarea la fumat;
 • consumul redus de grasimi saturate, cafea, alcool;
 • alimentatia bogata in vitamine;
 • suplimentele alimentare (Omega-3);
 • hidratarea (minimum 2 litri de apa, zilnic);
 • miscarea si exercitiile fizice zilnice in aer liber;
 • practicarea exercitiilor de relaxare;
 • evitarea saunei si a bailor fierbinti (in cazul IVC), a expunerii prelungite la soare, a traumatismelor;
 • evitarea repausului prelungit in sezut sau in picioare;
 • imbracamintea si incaltamintea comode;
 • utilizarea ciorapilor compresivi in IVC.

Remedii naturiste pentru circulatie periferica deficitara

a)  Usturoiul: este cunoscut drept un excelent vasodilatator, reduce tensiunea arteriala si are efect protector asupra vaselor de sange de la nivelul extremitatilor

b) Rosmarinul: planta cu beneficii importante in ceea ce priveste dilatarea si fortificarea vaselor sangvine si stimularea fluxului sangvin la nivelul extremitatilor si al creierului

c) Ginkgo biloba: este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru stimularea circulatiei periferice, reducerea vascozitatii sangelui si prevenirea formarii placilor de aterom la nivelul peretilor vaselor sangvine

d) Suplimentele cu  magneziu: fac parte din lista de remedii naturiste pentru circulatie periferica deficitara, cu rol vasodilatator si de stimulare a circulatiei sangvine. De asemenea, acest mineral ajuta la buna functionare a sistemului nervos, imbunatateste capacitatea mentala, previne aparitia aterosclerozei si a infarctului miocadic