Pareri Efectul Comorosan "miracolul" antioxidant al radiatiilor Luminii VERZI.

Culoarea verde Efectul Comoroşan, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,50; Obiectivitate comentarii 2,60; Acuratete 0,63.

1. Sentiment Pozitiv - 0,66
2. Sentiment Negativ- 0,56
3. Sentiment Neutru - 0,60

Emotia parerilor referitoare la Culoarea verde- Efectul Comoroşan (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Incredere - 0,63
Anticipare - 0,67
Pareri forum Efectul Comorosan in tratamentul cancerului rezultate

Primele studii asupra luminii verzi au fost făcute de profesorul Sorin Comoroşan în Statele Unite ale Americii, la mijlocul anilor ’70.

Prin iradierea substratului enzimatic cu lumină verde s-a obţinut o modificare a cineticii reacţiei enzimatice. Însă fizica acelor ani nu putea interpreta un astfel de rezultat, întrucât, în concepţiile de atunci, lumina verde nu putea exercita astfel de influenţe

Încă din toamna anului 1980 în revista Ştiinţă şi Tehnică, Alexandru Mironov a publicat un articol despre „Efectul Comoroşan” care a trezit un interes deosebit printre cei care citeau această revistă.

Biochimistul Sorin Comoroşan susţinea că lumina verde (lungime de undă 546 nanometri) influenţează direct reacţiile organice (dintre enzime şi substraturi de enzime) şi o face în „rafale” de 5 secunde sau multipli de 5 secunde.

Sorin Comoroşa crede că densitățile mari de fotoni vor putea fi utilizate în curățarea tumorilor de radicalii liberi, dar nu în tratamentul efectiv al tumorii. 

Se știe că în tumori și în maladiile virale, în multe maladii de piele, radicalii liberi sunt foarte nocivi și fotonii verzi îi pot anihila.

Un grup de cercetatori de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”
condus de profesorul Sorin Comorosan, desfăşoară la Institutul Clinic Fundeni, cercetări asupra efectului iradierii microorganismelor cu lumina verde.

Împreună cu grupul său de cercetare, a demonstrat că densităţile mari de fotoni verzi (λ=520-540 nm) au o semnificativă acţiune antioxidantă asupra sistemelor celulare şi reacţiilor chimice ce generează radicali liberi, dar şi o acţiune de protecţie a celulelor împotriva efectelor nocive ale radiaţiilor ultraviolete.

Pe baza studiilor profesorului Comoroşan s-a produs o cremă de protecţie solară.

Odată aplicată pe corp, aceasta ferea pielea de radiaţiile UV. În fond, crema era un scut verde între radiaţiile solare şi piele.

Acum, după succesul ultimelor experimente de la Fundeni, iradierea cu lumină verde ar putea fi aplicată în diverse domenii, de la cel alimentar la elaborarea de tehnologii de tratare a cancerului.