POSTUL Intermitent pareri Pro si Contra. Tipuri de post intermitent. Rezultate si Beneficii Postul intermitet.

Inainte de a vedea care sunt cele mai raspandite pareri pro si contra in legatura cu POSTUL INTERMITENT, sa vedem care sunt principalele form de post intermintent si ce este de fapt acest regim alimentar din ce in ce mai popular pe forumurile cu topicuri despre dieta post intermitent, meniu post intermitent, post intermitent forum sau post intermitent masa musculara slabire etc.

Tipuri de post intermitent

1. Post intermitent în zile alternative: presupune alternanţa între zile cu alimentaţie normală şi zile cu post.

Într-o zi de post tipică, se consumă o singură masă pe zi, care să înglobeze aproximativ 25% din necesarul caloric al fiecărui individ, în timp ce în zilele “normale” se consumă un număr de calorii egal cu necesarul caloric individual.
post intermitent 16 8 rezultate forum slabire

2. Post intermitent toata ziua: presupune ca în 1-2 zile pe săptămână (nu consecutive) să se facă o restricţie calorică extremă sau absolută.

Aceasta presupune consumul a maximum 25% din totalul consumului caloric zilnic în acele zile, în timp ce în celelalte zile, se recomandă un consum egal cu necesarul caloric individual.

3. Post intermitent cu restricţie temporară: presupune o perioadă de post alimentar de aproximativ 16 - 20 de ore, urmată de o perioadă de “hiper-alimentare” de aproximativ 4 ore, în care să fie consumat necesarul caloric zilnic.

Wiki ce este postul intermitent

Principiul general al postului intermitent este acela de a consuma alimente într-o perioadă de timp mai scurtă din zi (de obicei sub 8 ore), iar restul zilei să fie de post alimentar.

Perioadele de post alimentar sunt mai mari decât cele obişnuite (cum ar fi perioada de post nocturn, în care oamenii dorm şi nu consumă alimente), şi se încadrează într-un interval între 16 ore şi maxim 1 zi şi jumătate (de obicei nu mai mult de 24 de ore).

De asemenea, postul intermitent presupune restricţie calorică în anumite zile, în celealte fiind permis să se mănânce un număr de calorii egal cu necesarul zilnic

Pareri pozitive postul intermitent

a. Beneficii asupra funcţiilor cerebrale. Unul din cele mai evidente efecte benefice ale postului intermitent a fost, în studii, asupra performanţei cognitive (cum ar fi memoria).

b. Beneficii asupra sănătăţii in general. Unele studiile au demonstrat o îmbunătăţire a sensibilităţii la insulină, şi implicit a valorilor glicemiei, scăderea hemoglobinei glicozilate, a colesterolului LDL, a trigliceridelor şi a tensiunii arteriale la pacienţii care au urmat astfel de diete.

c. Simplitate. Acest tip de dietă alimentara poate fi mai uşor de abordat de cei care au anumite patternuri alimentare sau care nu pot respecta un regim care presupune mai multe mese la ore prestabilite.

d. Promovează scăderea în greutate. Forte multe studii clinice au demonstrat că dietele tip intermitent fasting pot fi la fel de eficiente precum dietele si regimurile de slabire care presupun o restricţie continuă de calorii.

Pareri negative postul intermitent

a. Posibil impact negativ asupra inimii: anumite studii au arătat o uşoară creştere a colesterolului LDL în cadrul dietelor tip prelungit.

Totuşi, alte studii au contrazis acest lucru, prin urmare, este nevoie de mai multe studii pentru a putea formula o concluzie clară.

b. Supraalimentare. Postul intermitent presupune consumul unui număr de calorii cel mult egal cu necesarul energetic zilnic.

Cei care urmeaza dietele intermitente pot avea tendinţa de a mânca mult mai multe calorii decât au nevoie în acea perioadă, mai ales dacă în timpul perioadei de post au avut foarte des senzaţia de foame.

c. Probleme digestive. Porţiile mai mari de mâncare pot genera in anumite cazuri diverse simptome digestive supărătoare, cum ar fi balonarea, crampele abdominale şi refluxul gastroesofagian.

De asemenea, persoanelor cu sindrom de colon iritabil le este recomandat să mănânce la intervale regulate, încet, să nu sară peste mese, astfel încât să îşi poată regla tranzitul intestinal. Prin urmare, acest tip de dietă nu le este indicat.