PROBIOTICE NATURALE recomandate de Mihaela Bilic. Alimente fermentate bune pentru sanatate.

Nutritionistul Mihaela Bilic este de parere ca este GRESIT sa punem egal între termenul “fermentat” și “stricat”. 

Alimentele fermentate au, apropae de la sine, o conotație negativă, când de fapt alimentele fermentate  ar trebui de fapt să fie lăudate, apreciate, căutate si desigur consumate.

Murăturile sunt cea mai banală, naturală și romanească formă de PRObiotice, indiferent că vorbim de varză, gogonele, castraveți, gogoșari sau conopidă.

Ideal e să fie muraturi facute în saramură, care are la bază principiull fermentației lactice, deși găsim din ce în ce mai rar murături la butoi, așa cum se puneau pe vremuri în orice gospodărie romaneasca.
alimentele fermentate pareri bune pe forumurile despre probiotice naturale

Este demosntrat fara putinta de tagada ca fără bacteriile din mâncare nu putem avea un echilibru bacterian la nivel intestinal, deci nu putem fi sănătoși!

Bacteriile producătoare de acid lactic au fost utilizate la prepararea şi prelucrarea alimentelor, din timpuri istorice. 

Tulpinile de bacterii lactice folosite pentru obţinerea produselor alimentare sunt izolate şi selectate numai după numeroase testări.

În ultimii ani bacteriile lactice au fost folosite şi ca produse de tip probiotic.

Iar câtă vreme avem în organism de 10 ori mai multe bacterii decât celule (2 kg bacterii pentru un individ de 60 kg), e obligatoriu să fim preocupați de starea lor de bine.

Si asta înseamnă să consumăm produse PRObiotice (cu fermenți vii) și PREbiotice (ce sunt hrană pentru bacteriile din organism).

Uitam că nu produsele vegetale reprezinta miracolul vieții, ci alimentele care chiar conțin bacterii vii, adică tot ce este fermentat: drojdia, maia-ua, produsele lactate și brânzeturile, murăturile, borșul, zeama de varză, berea etc.

Există mucegai nobil care asigură maturarea mezelurilor și brânzeturilor, așa cum există colonii de bacterii esențiale în fermentarea laptelui, vinului, berii.

Asdar, opinia nutritionistului Mihaela Bilic este ca trebuie să lăsăm ifosele deoparte și să redescoperim beneficiile alimentelor fermentate.

Si dacă vreți rezistență crescută la boli și aport de vitamina C naturala pe timpul iernii, murăturile sunt soluția.