CUISOARELE tratament forum: condimentul care distruge paraziții intestinali și crește imunitatea

Sa ne facem o parere despre cuisoare, condimentul apreciat pe forumuri pentru ca are beneficii majore pentru sănătate, fiind de ajutor în ceea ce privește digestia, sistemul imunitar și sănătatea oaselor.

Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, care a făcut subiectul a numeroase studii clinice de prevenire a toxicităţii produse de poluanţii din mediu (precum tetraclorura de carbon) si studii privind prevenirea cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.

Cuișoarele au fost utilizate în timp și pentru tratarea durerileor de dinți, care pot fi atenuate tot datorită prezenței eugenolului.

cuisoare pareri forum tratamente dureri de dinti


Uleiul de cuisoare este un antioxidant puternic, care distruge paraziţii intestinali, microbii şi ciupercile, fortifică sistemul imunitar şi încarcă organismul cu energie.

Uleiul de cuişoare poate fi folosit în masaj pentru durerile musculare, sau în cataplasme sau băi calde pentru artrită sau reumatism.

Cuişoarele ajută la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, ameliorând astfel stările de vomă, diareea, balonările, sau durerile de stomac.

Atenţie sporita insa pentru ca uleiul de cuişoare este puternic şi poate irita stomacul. 

Retete tratamente bune cu ajutorul cuisoarelor

a) Pentru tratarea durerilor în gât diluați cinci picaturi de ulei esential de cuisoare într-o jumătate de canaă de apa și faceți gargară.

b) Pentru ameliorarea durerilor de dinți și a gingivitei, puneți o picătură-două de ulei esențial de cuisoare pe periuța de dinți atunci când vă spălați pe dinți.

c) Pentru acnee, amestecați o lingură de praf de cuișoare cu o lingură de miere de albine și cu zeamă de lămâie și aplicați pe întreaga față. Lăsați să acționeze timp de 20 minute și apoi clătiți bine.

De asemenea cuișoarele pot fi consumate și sub formă de ceai, tinctura sau pulbere uscată.

Pentru ceai aveți nevoie o lingură de cuișoare întregi pe care să le râșniți. Apoi turnați o cană apă clocotită peste ele și le lăsați acoperite timp de 15 minute.

Puteți bea caiul îndulcit cu miere sau cu stevia rebaundiană.