Despre HIDRATAREA ORGANISMULUI cu APA Beneficii hidratare corespunzatoare

Despre ce inseamna hidratarea organismului cu apa, importanta hidratarii corespunzatoare a organismului beneficii pentru santate

1) Hidratarea cu apa si Combaterea starii de oboseala: Apa reprezinta cea mai importanta sursa de energie a organismului.

Deshidratarea incetineste activitatea enzimelor din organism. Se instaleaza astfel starea de oboseala. Daca va simtiti obositi dimineata, beti 2 pahare de apa imediat dupa ce va ridicati din pat.

Veti imbunatati astfel circulatia, iar apa este mult mai sanatoasa decat cafeaua bauta pe stomacul gol.

motive despre beneficii hidratare cu apa corespunzatoare


2) Hidratarea corespunzatoare asigura scaderea tensiunii arteriale: In mod normal, organismul uman este format in materie de 96 de procente din apa.

Prin deshidratare, sangele devine mai gros si intampina mai multa rezistenta in timpul circulatiei prin organism, fapt care conduce la cresterea tensiunii arteriale.

3) Hidratarea si Evitarea nivelului ridicat al colesterolului: Atunci cand corpul este deshidratat, produce mai mult colesterol pentru a impiedica celulele sa piarda si mai multa apa.

O cantitate prea mare de colesterol in sange poate conduce la arterioscleroza.

4) Hidratarea beneficii in Evitarea problemelor digestive: O cantitate prea mica de apa si de minerale in organism poate conduce la o serie intreaga de afectiuni, dintre care amintim ulcerul duodenal, inflamarea mucoasei stomacale si arsurile gastrice.

5) Beneficii Hidratarea cu apa si Ameliorarea problemelor renale si ale vezicii: Atunci cand rinichii si vezica sunt clatiti cu o cantitate prea mica de apa, se creeaza un mediu propice pentru atacurile bacteriene. Acest fapt poate conduce la inflamatii ale vezicii, infectii si dureri.

6) Hidratarea beneficii in Combaterea constipatiei: In cazul instalarii unei stari de deshidratarea, rezervele de lichide ale intestinului gros sunt primele la care apeleaza organismul.

Urmarile constau intr-o digestie mai lenta comparativ cu cea in care intestinul gros ar dispune de cantitatea necesara de lichide.

7) Hidratarea corespunzatoare si Evitarea durerilor articulare: Cartilajul dintre articulatii este format in mare masura din apa.

In cazul unei deshidratari de durata, cartilajul slabeste si apar durerile si imobilitatea articulara.

8) Hidratarea cu apa in Evitarea luarii in greutate: In lipsa lichidelor, celulele intra rapid in repaus si metabolismul incetineste.

Numeroase persoane au tendinta de a consuma alimente, desi organismele lor au nevoie doar de lichide.

9) Hidratarea corespunzatoare esentiala in Evitarea imbatranirii premature: Atunci cand corpul este deshidratat, pielea –cel mai mare organ – imbatraneste mai accelerat. Pielea se rideaza mai repede si are un aspect imbatranit.

10) Hidratarea in Evitarea astmului si a alergiilor: Histamina produsa de organism creste exponential odata cu deshidratarea.

Un continut prea mare de histamina in sange conduce la dezvoltarea unei intolerante la histamina si poate favoriza aparitia atacurilor de astma.