DORMI putin? Vei SLABI cu greutate. SOMN putin rețeta pentru ESEC în dietele de slăbire

Secretul reusitei in DIETELE de SLABIRE? Un somn sanatos si suficient. Aceasta este parerea cercetătorilor de la Universitatea Case Western din Ohio, SUA, care au ajuns la concluzia că somnul odihnitor este esențial într-o dieta de slăbire.

Doctorul S. Patel, conducătorul cercetarii cline, a explicat că hormonii responsabili cu reglarea apetitului (a pofeti de mancare) sunt afectați chiar și de câteva nopți nu tocmai odihnitoare.

Mai mult, cei care nu dorm bine se vor îngrășa mâncând mai puțin decât în mod normal.

Explicația stintifica consta in faptul ca oboseala îi încetinește și îi face să devină mai statici, consumând astfel mai puține calorii.
forum pareri medicale lispa somnului ingrasa

Studiul clinic de fata care a incercat sa gaseasca o legatura cauzala intre somn si pierderea in greutate, a analizat timp de 15 ani circa 70.000 de femei și au observat că 5 sau mai puține ore de somn pe noapte sunt rețeta sigură pentru eșec epic în curele de slăbire.

Așa se face că participantele la studiul de fata care nu au dormit suficient au luat în greutate în jur de 1 kilogram pentru fiecare an de observație, cu 30% mai mult decât cele care au dormit în medie șapte ore pe noapte.

In plus cercetatorii de la Universitatea Case Western din Ohio au stabilit ca exista si o legatura intre temperatura din dormitor si pierderea in greutate.

Astfel, cercetătorii au făcut studii în randul unor voluntari, dintre care o parte și-au petrecut o lună dormind într-o cameră cu o temperatură de 23 de grade Celsius, iar o altă parte a dormit o lună într-o cameră cu temperatura de 18 grade.

După 30 de zile de dormit în camerele mai răcoroase, grăsimea maro a fost cu 42% mai activă și metabolismul cu 10% mai rapid.

In concluzie pentru a slabi in timpul somnului trebuie sa seteazi temperatura din camera în care dormi la 18 grade.

Există două tipuri de grăsimi corporale: grăsimea albă (care depozitează energie) și grăsimea maro (care arde energie ca să genereze căldură atunci când organismul resimte frigul).