FIBRELE Alimentare te ajută să previi Accidentul Vascular Cerebral. Noi pareri medicale.

Noi pareri medicale de ultima ora. Fibrele alimentare te ajută să previi accidentul vascular cerebral. 

În cadrul unei noi cercetări clince publicate în jurnalul medical Stroke, cercetătorii au analizat 8 studii și au ajuns la concluzia că pentru fiecare 7 grame în plus de fibre alimentare pe zi, riscul de a suferi un accident vascular cerebral scade cu aproximativ 7%.

Fibrele alimentare te ajută să previi accidentul vascular cerebral. Acest lucru este valabil indiferent de tipul de AVC, ischemic sau hemoragic.

fibrele alimentare eficiente in prevenirea accidentului vascular


Potrivit recomandărilor medicilor, femeile au nevoie de 21-25 de grame de fibre alimentare pe zi, iar bărbații de 30-38 de grame. de fibre incliuse in dieta.

Iată, deci lista cu alimente care te protejeaza de accidentul vascular cerebral:

a) Tărâțele: acestea sunt unele dintre cele mai bogate alimente în fibre. Dacă presărați doar 28 de grame de tărâțe în bolul cu cereale sau în smoothie, veți adăuga 12 grame de fibre.

b) Fructele de pădure: fructele de pădure sunt surse importante de fibre. Zmeura conține cele mai multe fibre, însă și murele, afinele și căpșunile sunt alegeri bune.

c) Fasolea: indiferent de tipul ei, fasolea este bogată în fibre. Doar un sfert de ceașcă de fasole conține aproape 5 grame de fibre.

d) Ovăz:ul fulgii de ovăz au un conținut mare de fibre solubile și insolubile, o cană de fulgi de ovăz conține 4 grame de fibre.

e) Spanac: spanacul conține multe fibre, la fel ca toate legumele cu frunze de culoare verde inchis.

f) Migdalele: migdalele, nucile alunele și semințele sunt, de asemenea, pline de fibre alimentare.