LISTA Alimente care afectează MEMORIA și produc inflamații în creier

Noutati medicale de ultima ora: cercetatorii de la Universitatea New South Wales au demonstrat în premieră că şoarecii de laborator au avut probleme de memorie după ce au fost hrăniţi, timp de o săptămână, cu alimente bogate în grăsimi şi zaharuri.

Studiul clinic de la New South Wales continuă o serie de cercetări cu implicaţii în înţelegerea obezităţii.

Alimentele care conţin multe calorii pot impiedica funcţionarea hipotalamusului, astfel încât atunci când sunt mâncate în cantităţi mari, pot afecta memoria şi duce cauza creşterea în greutate!!!

Oamenii de stiinta australieni au descoperit că, inclusiv pe termen scurt, o alimentaţie nesănătoasă  are efecte negative asupra capacităţilor cognitive.
alimente periculoase pentru memorie care inflameaza creierul

Studiul sugerează că obezitatea si zaharurile poate produce modificări rapide la nivelul creierului.

Este de remarcat faptul că rezultate similare au fost înregistrate şi în cazul animalelor hrănite sănătos, dar care au băut apă îndulcită cu zahăr.

Alimentele care afectează memoria și produc inflamații în creier

Animalele care au baut apa indulcita cu zhar au întâmpinat dificultăţi în recunoaşterea unor locuri familiare, după ce au primit o alimentaţie nesănătoasă şi au manifestat o capacitate redusă în observarea schimbării poziţiei diferitelor obiecte.

Şoarecii au prezentat o inflamaţie într-o zonă a creierului asociată cu memoria spaţială.

Cercetatorii stiau ca obezitatea provoacă inflamaţii la nivel corporal, dar nu au realizat, până acum, că provoacă schimbări şi la nivel cerebral.

Surprinzătoare, la acest studiu, este viteza cu care se produc deteriorările la nivel cognitiv.

Datele preliminare arată că efectele negative NU au dispărut după reveniea la o alimentaţie sănătoasă, ceea ce este foarte îngrijorător!

Schimbările la nivelul memoriei animalelor au apărut înainte ca efectul alimentaţie nesănătoase să se manifeste prin creşterea în greutate.

Cercetările actuale se concentrează pe stoparea inflamaţiilor la nivel cerebral constatate la animalele care au primit alimentaţie nesănătoasă.

Nutriţia este importantă la orice vârstă şi devine mult mai importantă pe măsură ce îmbătrânim, de aceea trebuie să prevenim declinul cognitiv.

O persoană în vârstă prezintă risc mai mare de a avea probleme, în cazul unei alimentaţii nesănătoas