LISTA ce CEAIURI să bei înainte de culcare ca să adormi pe loc

Calitatea somnului are un impact major asupra stării de spirit și asupra sănătății. Medicii sunt de parere ca insomnia poate afecta, cu timpul, randamentul la locul de muncă sau școală, capacitatea de reacție, de gândire sau de învățare, are un impact major asupra concentrării și comunicării.

1) Ceaiuri bune pentru somn. Ce ceai să bei înainte de culcare ca să adormi pe loc: Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este foarte bun dacă îl consumi seara, înainte de culcare. Ceaiul de mușețel este o băutură care te ajută să te relaxezi și să adormi mai repede și mai bine.

Mușețelul este o planta medicinala binecunoscuta pentru beneficiile sale: tratează anxietatea, stresul și insomnia.

lista recomandari ceaiuri bune pentru somn ca sa adormi repede pe loc

De asemenea, acționează ca un calmant ușor care relaxează mușchii și sistemul nervos și te ajută să scapi de tensiune, stres și induce starea de somnolență.

Mai multe studii arată că mușețelul nu doar că te ajută să dormi, dar are beneficii și după ce te-ai trezit.

Se pare că ceaiul de mușețel băut seara are efect și dimineața, ajutându-te să te trezești mai ușor și cu mai multă energie.

2) Ceaiuri bune pentru somn. Ce ceai să bei înainte de culcare ca să adormi pe loc: Ceaiul de tei

Ceaiul de tei este un aliat de nădejde în lupta cu insomnia. Florile parfumate de tei calmează și te ajută să ai un somn liniștit.

Ca si planta medicibnala Teiul conține un ulei volatil cu proprietăți relaxante și sedative, recomandat persoanelor cu tulburări de somn.

3) Ceaiuri bune pentru somn. Ce ceai să bei înainte de culcare ca să adormi pe loc: Ceaiul de menta

Persoanele care reușesc cu greu să adoarmă noaptea pot bea chiar înainte de culcare o cană de ceai de mentă. Menta reduce stările de stres și anxietate, relaxează corpul și induce somnul.

Ceaiul de mentă este recomandat pentru un somn bun și odihnitor. Frunzele de mentă relaxează musculatura și te ajută să te calmezi și să dormi.

Insomnia te poate afecta câteva zile, dar se poate întinde și pe câteva săptămâni, luni sau chiar ani.

ATENTIE! Dacă ai dereglări ale somnului care se întind pe o perioadă mai lungă de timp, mergi la doctor pentru a primi un tratament corespunzător.