NOI Medicamente COMPENSATE in 2020 pentru diabet, tumori endocrine, boli inflamatorii şi oncologice

Noi medicamente incluse pe listele de compensate şi gratuite în România in 2020 pentru diabet, tumori endocrine, boli inflamatorii şi oncologice.

Mai mult se incerca si inlcuderea pe lista de medicamente compensate si a medicamentelor inovative.

Pacienții români au nevoie de aceste medicamente inovative, așa cum au nevoie și de medicamente generice și biosimilare.

Este nevoie, însă, ca această compensare a medicamentelor inovative care au fost aprobate cumva să nu mai fie finanțate din clawback, pentru că producătorii de medicamente generice, cofinanțeaza inovația.
lista noua 2020 cu medicamente compensate si gratuite

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că pacienţii din România vor beneficia in 2020 de noi medicamente incluse pe listele de compensate şi gratuite.

Nelu Tătaru spune că tratamentele vor fi disponibile din al doilea semestru al anului 2020.

În prezent, actualizarea listei de medicamente compensate este în dezbatere publică pe site-ul Ministerul Sănătăţii. 

Conform unei noi Hotărâri de Guvern, pe listă ar urma să se găsească medicamente noi pentru afecţiuni precum diabet, tumori endocrine, boli inflamatorii şi oncologice.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a precizat că lista medicamentelor care urmează să fie compensate rămâne deschisă.

In plus directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, Dan Zaharescu, este de parere că o măsură importanta pentru piata de medicamente ar fi crearea cadrului legislativ pentru ca actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite să se facă regulat, trimestrial sau semestrial, dar să existe o predictibilitate pentru a nu mai fi întârzieri atât de mari, cum s-au observat în ultimii ani.