Nou Medicament in tratarea LUPUSULUI eritematos sistemic cu rezultate bune

Noutati medicale. După zeci de ani, un studiu clinic internaţional desfăşurat pe o perioadă de trei ani oferă speranţe bolnavilor de lupus eritematos sistemic. 

Este vorba despre un medicament care a arătat rezultate remarcabile în reducerea simptomelor lupusului eritematos sistemic.

Conform dictionarului medical lupusul este o boala autoimuna: celulele sistemului imun ataca tesuturile sanatoase, ducand la inflamatie si distrugerea acestora.

Simptomele lupusului pot fi limitate la piele insa, de foarte multe ori, lupusul cauzeaza si probleme interne, precum durerile articulare. In cazurile severe, lupusul eritematos sistemic poate afecta inima, rinichii si alte organe vitale.

medicamente noi 2020 tratament lupus sistemic


În faza a treia a studiului clinic (trial de faza 3), numită TULIP-2, noul medicament a fost testat pe 180 de pacienţi cu lupus, care au primit 300 mg la fiecare patru săptămâni, timp de 48 de săptămâni. Alţi 182 de pacienţi au primit un tratament placebo.

În cazul celor cu lupus, după 52 de săptămâni s-a observat o reducere a acţiunii autoimune în diferite organe şi o scădere a episoadelor de febră, durerilor articulare, oboselii sau erupţiilor.

Datorită acestor urmări pozitive, a scăzut nevoia de administrare de steroizi.

Acum avem dovezi puternice ştiinţifice, care demonstrează beneficiile acestui medicament şi aşteptăm cu nerăbdare să îl aducem cât mai repede pacienţilor cu lupus eritematos sistemic”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte companiei farmaceutice care se ocupă de dezvoltarea tratamentului.

În prezent nu există niciun tratament specific pentru vindecarea lupusului eritematos sistemic, în condiţiile în care, la nivel mondial, peste 5 milioane de persoane suferă de această boală.