Paracetamolul, Ibuprofenul și Acidul Acetilsalicilic INTERZISE la VANZARE la raft

Autoritatile medicale din Franta au luat decizia prin care se interzice comercializarea la raft a 3 dintre cele mai comune substanțe folosite în medicină. 

Este vorba despre paracetamol, ibuprofen și acid acetilsalicilic, care se vând de acum înainte doar de către un farmacist.

Folosite în mod frecvent pentru a trata răcelile, durerile sau inflamațiile, paracetamolul, ibuprofenul și acidul acetilsalicilic sunt periculoase dacă sunt supradozate, avertizează specialiștii din Hexagon.

paracetamolul si ibuprofenul interzise la vanzare

Conform studiilor clinice Paracetamolul poate duce la afecțiuni patologice grave ale ficatului, care pot merge până la transplant hepatic. 

Astfel, potrivit Agenției Naționale a Medicamentului de la Paris, folosirea în exces a paracetamolului este principala cauză a grefelor de ficat din Franța.

De altfel, în curând, pe cutiile de paracetamol va exista inscris un avertisment clar privind riscurile pe care le prezintă pentru ficat.

În ceea ce privește ibuprofenul și acidul acetilsalicilic, acestea substante sunt suspectate că se află la originea unor complicații renale și infecțioase grave și sunt toxice asupra fătului, începând din a șasea lună de sarcină.