SCANDAL: KRKA Romania acuzata de MITUIREA medicilor conform libertatea.ro

Ziarul LIBERTATEA a intrat in posesia a mii de documente din interiorul KRKA care arată cum compania slovena plătea medicii pentru ca aceștia să prescrie medicamentele KRKA

Astfel, cei de la ziarul www.libertatea.ro afirma ca una dintre cele mai mari trei companii farmaceutice de pe piața de medicamente generice din România, plătește doctorii, oferindu-le bani, vacanțe sau recompense ca speakeri.

KRKA este o companie slovenă cu prezență în peste 30 de țări, cotată la bursa din Ljubljana și cu afaceri de 1,33 miliarde de euro în anul 2018.
krka romania mituieste medicii sa prescrie medicamente

Ziaristii publicatiei mai sus citate, sunt de parere ca angajatii KRKA au ajuns chiar să creeze, în propriile fișiere excel, o rubrică intitulată “Perioada amortizare”, unde înregistrează, în dreptul medicilor cu nume și prenume, în câte trimestre își scoate mita plătită acestora.

Angajații companiei KRKA ajungeau să scrie la finalul excel-ului „la acest medic am convenit să facem plata la două luni” sau le solicitau celor de la contabilitate să introducă medicul în „programul de loialitate”, adică în mituire: „pe acest medic il monitorizez din septembrie anul trecut si nu l-am platit deloc nu prescrie nimic altceva decat bilobil (are maxim 5 pacienti pe tanakan solutie) si nu vreau sa o pierd”.

KRKA este una dintre primele firme pharma străine intrate pe piața din România, cu vânzări foarte mari la noi, produse cunoscute pentru calitatea lor ridicată și mari investiții în marketing.

Amalia Tătaru, CEO-ul KRKA România a spus echipei Libertatea: ”Merg să discut cu cei din Slovenia, sper să primiți răspunsurile la întrebări cât de repede, direct din Slovenia, ei se ocupă”.

Surse
https://www.libertatea.ro/stiri/in-urma-dezvaluirilor-libertatea-privind-mituirea-medicilor-angajatii-krka-au-primit-interdictie-sa-discute-cu-presa-2855386
https://www.libertatea.ro/stiri/documente-interne-o-mare-companie-pharma-din-romania-krka-mituieste-de-peste-10-ani-medicii-si-are-rubrica-de-amortizare-in-excel-ul-spagii-2855059