Stiri de utlima ora VIRUSUL din CHINA 2020 se raspandeste RAPID, avertizeaza presedintele Xi Jinping

NOUTATI Virusul din China 2020. Președintele Chinei, Xi Jinping, avertizează că raspandirea coronavirusului mortal din China se accelerează după ce numărul morților se ridica la 41.

China ar putea ″câştiga bătălia″ contra noului coronavirus, a dat asigurări presedintele statului chinez, Xi Jinping,  în cadrul unei reuniuni a Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist, care numără şapte membri şi care conduce ţara, conform Xinhua.

În faţa situaţiei grave a unei epidemii care se accelerează (...) este necesară consolidarea conducerii centralizate şi unificate a Comitetului Central al Partidului”, a afirmat Presedintele Xi Jinping.

Coronavirusul din China a ucis cel puțin 41 de persoane și a infectat aproximativ 1.400 de la descoperirea sa în orașul Wuhan.
virisul din china 2020 simptome tratament romania

Restricțiile de călătorie au lovit deja mai multe orașe afectate. Iar de duminică 26 ianaurie 2020, vehiculele private vor fi interzise în districtele centrale din Wuhan, sursa focarului.

Un coronavirus este o familie de virusuri care includ si virusii banalei răcelii. Dar acest virus nu a mai fost văzut până acum, așa că a fost numit 2019-nCov, de la „coronavirus nou”.

Pe baza informațiilor timpurii, se crede că doar un sfert din infectii sunt „severe”, iar morții sunt în mare parte - deși nu exclusiv - persoane în vârstă, unele dintre ele având probleme de sanatate preexistente.

În prezent, există 1.372 de cazuri confirmate în toată China, deși majoritatea sunt concentrate în provinciile cele mai apropiate de Hubei.

Dar s-a răspândit și în străinătate - în cazuri izolate care afectează un număr mic de pacienți.

Sâmbătă, Australia a confirmat primele sale patru cazuri - mai întâi la Melbourne, iar apoi alte trei la Sydney.

S-a răspândit și în Europa, cu trei cazuri confirmate în Franța. Guvernul a spus că testele din Marea Britanie pe 31 de persoane au revenit negativ. Oficialii încearcă să urmărească aproximativ 2.000 de persoane care au plecat recent în Marea Britanie din provincia Hubei.

Autoritățile chineze suspectează o piață a fructelor de mare care „a efectuat tranzacții ilegale cu animale sălbatice” a fost sursa focarului raspandirii noului coronavirus din China.