STOP IMBATRANIRII CREIERULUI consumand Pește, Spanac, AFINE, Usturoi și CACAO

Cum poți să lupți cel mai bine împotriva procesului îmbătrânirii creierului dacă nu mâncând usturoi, cunoscut pentru conținutul său bogat în antioxidanți? 

În plus, usturoiul mai are și o serie de elemente care înlătură răceala și infecțiile. Cel mai bun este usturoiul crud, zdrobit.

Somonul, sardinele și heringul sunt pești bogați în acizi grași Omega 3, cu rol în protecția celulelor creierului. 

Un nivel ridicat de Omega 3 crește nivelul de serotonină, neurotransmitatorul care crește nivelul de buna dispozitie.
alimente bune pentru tineretea creierului

Un studiu clinic recent realizat de Rush Institute for Healthy Aging din Chicago a arătat că oamenii care consumă cel puțin o dată pe săptămână pește prezintă un risc mult mai mic de  Alzheimer decât persoanele care consumă mai rar.

Afinele sunt frucre pline de antioxidanți care țin departe radicalii liberi (responsabili de boli grave precum cancerul).

O dietă alimentara bogată în afine îmbunătățește memoria și aptitudinile motorii, inversând modificările produse de trecerea timpului în coordonare și echilibru.

Oamenii de stiinta sunt de parere că spanacul s-a dovedit a fi plin de antioxidanți.

James Joseph, șeful Laboratorului de Neuroștiințe de la Human Nutrition Research Center on Aging din Chicago, susține că spanacul încetinește declinul cognitiv și problemele legate de vârstă la nivelul sistemului nervos central.

Si nu in ultimul rand CACAO este un adevarat "miracol" pentru sanatatea creierului nostru!

Astfel, Chang Young Lee, profesor de nutritie la Universitatea Cornell, a descoperit că antioxidanții din două lingurițe de cacao pudră sunt de două ori mai puternici decât vinul roșu, de aproape trei ori mai buni decât ceaiul verde și de aproape cinci ori mai puternici decât antioxidanții din ceaiul negru.