TOP cele mai NOCIVE alimente pentru CREIER. Produse care ne distrug neuronii.

Sa vedem care sunt cele mai daunatore si periculoase alimente care ne distrug sanatatea creierului.

Chiar daca in general pestele este un aliment sanatos, medicii recomandă evitarea speciilor de pesti sensibile la acumulările de mercur și anume: peștele spadă, tonul și pangasiusul.

Pangasiusului i se spune și peștele sanitar, deoarece se hrănește cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşti morţi. Însă se găsește la prețuri mici și oamenii îl consumă.

Evitați cumpararea pestelui lui din locuri neautorizate, aflați proveniența, preferați peștele proaspăt, iar când vine vorba de conserve, evitați zonele FAO periculoase: 61, 67, 71, 77, 87.

lista alimente care dauneaza grav creierului

Cei mai sceptici au tot dreptul să nu mai consume pește oceanic deloc, în condițiile în care există mari șanse ca „cineva” să măsluiască etichetele, operațiune deloc grea, având în vedere faptul că diferă doar 2 cifre.

Cel mai indicat si sanatos pește și hrană pentru creier este somonul, un produs care conține Omega3, acizi grași ce fac minuni pentru sănătatea creierului. 

Dar și în cazul somonului, se verifică atent proveniența. Cel mai bine este să căutați în piețele de pește, să căutați magazinele specifice, să vorbiți cu vânzătorul, să aflați tot ce se poate pentru a fi siguri că veți cumpăra un produs de calitate, cu beneficii pentru organism.

Băuturile energizante și răcoritoare cu adaosuri de zahăr pot provoca leziuni cerebrale grave și pot deveni un factor de risc pentru demență.

În băuturile racoritoare din comerț este adăugat siropul de porumb, care are un procent ridicat de fructoză (HFCS) și de aceea este folosit masiv pentru a îndulci. 

Consumate în mod exagerat aceste bauturi cresc riscurile de diabet de tip 2, o patologie asociată cu sindromul Alzheimer.

Iar potrivit studiilor din laborator, există șanse să ducă la diminuarea funcțiilor cerebrale (memorie, învățare), să afecteze formarea conexiunilor neuronale.