VENTOLINUL NU se dă pentru copii care au muci în nas și tuse sunt de parere medicii pediatri

Dr. Mihai Craiu este de parere că, în doze prea mari, VENTOLINUL poate ucide și e indicat doar în caz de bronhospasm acut, făcând referire la postările unor mămici.

"Ventolinul se administreaza DOAR când există bronhospasm acut!!! Niciodată altfel și mereu în doza adecvată! Doze prea mari pot UCIDE! Chiar nu mai accept comentarii deplasate. In familia noastră a existat un astfel de deces. PUNCT!” a conchis medicul pediatru.

Conform prospectului, avand un efect de durata, Ventolin inhaler este ideal pentru tratamentul de intretinere al astmului si bronsitei cronice. 

Salbutamol, substanta activa din VENTOLIN, este un stimulent beta-adrenergic cu actiune inalt selectiva asupra receptorilor bronsici si cu efect redus sau nul asupra receptorilor cardiaci la doze terapeutice.

ventolin pareri forumuri prospect preturi

Salbutamol este de asemenea eficient in prevenirea eliberarii de histamina si SRSA sub actiunea antigenelor, din mastocitele plamanului sensibilizat cu anticorpi de tip IgE.

Aceasta reactie de hipersensibilitate de tip I este considerata a fi factorul declansant al astmului alergic.

Ventolin inhaler este astfel indicat, atat in tratamentul si profilaxia astmului bronsic, cat si in tratamentul altor afectiuni asociate cu obstructia reversibila a cailor respiratorii, cum sunt bronsita si emfizemul.

Ventolin inhaler este un aerosol conditionat in doze, care elibereaza cate 100 mcg de salbutamol la fiecare actionare cu ajutorul unui dispozitiv special.

La Copii doza recomandata de Ventolin in bronhospasmul acut, accesele astmatice episodice sau inainte de efort este de o inhalatie. 

Pentru tratamentul de intretinere sau profilaxie se recomanda o inhalatie de 3-4 ori pe zi. Aceasta doza poate fi marita la 2 inhalatii daca este necesar.

Pentru obtinerea unor rezultate optime, Ventolin inhaler trebuie administrat cu regularitate.