VIRUSUL din CHINA 2020 noutati si stiri de ultima ora: numarul mortilor a ajuns la 80

Iată mai multe fapte si noutati privind virusul din China, numit 2019-nCoV, si care poate fi transmis intre oameni și aparține aceleiași familii de coronavirusuri ca sindromul respirator acut sever (SARS).

Numărul victimelor care au murit din cauza infectiei cu virusul  2019-nCoV a ajuns la 80 în China, iar numărul de bolnavi a ajuns la 2744, potrivit Reuters!

O mare parte din pacienţii decedaţi în urma infecţiei cu coronavirus sufereau de patologii preexistente – diabet, ciroză, hipertensiune arterială şi maladii coronariene – şi depăşiseră deja vârsta de 65 de ani.

Infecțiile cu coronavirus au o gamă largă de simptome, inclusiv febră, tuse, dificultăți de respirație și dificultăți de respirație.

noutati virusul din china 2020 stiri de ultima ora romania

Cazurile severe de infectie cu coronavirus pot cauza pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficiență renală și deces.

Ca și virusurile care provoacă SARS și Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), 2019-nCoV este un virus ARN, cu ARN ca material genetic, mai degrabă decât ADN. Asta înseamnă că virusul se amestecă cu ADN-ul gazdei sale și poate suferi mutatii foarte rapid.

Noul virus din China are o perioadă de incubaţie ce poate să ajungă până la două săptămâni, „iar contagierea este posibilă în timpul perioadei de incubaţie”, ceea ce înseamnă că infectarea poate să aibă loc chiar şi înainte de apariţia simptomelor!!!

Au fost semnalate cazuri de persoane infectate cu virusul din China și în Hong Kong, Macau, Taiwan, Thailanda și Statele Unite, precum și Australia, Canada, Franța, Japonia, Malaezia, Nepal, Singapore, Coreea de Sud și Vietnam. Nu s-au raportat decese în afara Chinei