VIRUSUL din CHINA SCAPAT dintr-un LABORATOR din WUHAN care studiaza SARS și Ebola

A "evadat" virusul din China dintr-un laborator de cercetare? Laboratorul național de biosiguranță Wuhan cercetează unele dintre virusurile cele mai periculoase din lume.

Laboratorul național de biosiguranță Wuhan este singurul laborator din China desemnat pentru studierea agenților patogeni periculoși precum SARS și Ebola.

Cert este ca piața de pește din Wuhan unde "a luat naștere" CORONAVIRUSUL mortal se află la aproximativ 20 de mile de LABORATORUL național de biosiguranță Wuhan, care adăposteste agenți patogeni periculoși, inclusiv SARS și Ebola.

a scapat virusul din china dintr-un laborator de cercetare

Laboratorul național de biosiguranță Wuhan este situat la aproximativ 20 de mile distanță de piața fructelor de mare din Huanan și unii s-au întrebat dacă epicentrul focarului este o coincidentă, chiar dacă în prezent comunitatea științifică consideră că virusul a suferit o mutație și a sărit la oameni prin contactul animal-om din piață.

China a instalat laboratorul nationat de biosiguranța la Wuhan în 2017, în scopul studierii celor mai mari periculoși patogeni, precum SARS.

Laboratorul, găzduit la Institutul de Virologie Wuhan, a fost construit în 2015 și a fost gata de deschidere în 2017.

Acesta a fost primul laborator din CHINA conceput să îndeplinească standardele la nivelul biosaufetey-4 (BSL-4) - cel mai ridicat nivel de riscuri biologice, ceea ce înseamnă că ar fi calificat pentru a studia cei mai periculoși agenți patogeni.

În ciuda temerilor timpurii față de o posibilă contaminarea în masă, experții sunt de parere că în prezent nu există suspiciuni că laboratorul din Wuhan ar avea vreo legătură cu focarul actual, detectat pentru prima dată în China în decembrie 2019.